Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/8/1/radioprojekt.dk/httpd.www/wp-content/themes/remix/functions.php on line 73 Që prej ditës së sotme hyjnë në fuqi rregullat e reja të Bashkimit Evropian për mbrojtjen e të dhënave. Rregullorja e përgjithshme e mbrojtjes së të dhënave (GDPR) i jep qytetarëve të unionit më shumë të drejta për mënyrën se si përdoret informacioni i tyre personal. Kompanitë që punojnë në BE tani duhet të marrin leje mjaft të qartë nga përdoruesit për të mledhur informacionet e tyre personale, ose do të përballen me gjoba të rënda. Gjobat arrijnë deri në 20 milionë euro ose 4% e të ardhurave vjetore të kompanisë, që në rastin e Facebook do të ishin 2 miliardë euro. GDPR është një përpjekje e ligjvënësve evropianë që të kufizojnë fuqinë e kompanive të teknologjisë. Sipas rregullores së re, çdo qytetar i BE-së ka të drejtë të shohë se çfarë informacioni kanë për të kompanitë dhe ta fshijë këtë informacion. Leja për të përdorur të dhënat është një tjetër ndryshim. Formulari i zakonshëm a jeni dakord me kushtet që shfaqet kur hapim një shërbim në internet, zor se do të duket më, pasi leja e marrë duhet të jetë shumë më specifike. Rregullat e reja kanë të bëjnë jo vetëm me grumbullimin e të dhënave, por edhe me shitjen dhe shfryëtzimin e tyre për marketing. Analistët thonë se pritet një fluks i madh ankesash nga përdoruesit që në ditët e para të rregullores së re. Nuk ka dyshim që kompanitë e teknologjisë kanë nisur punën për të gjetur mënyrën për të shmangur rregulloret e reja, nëse nuk ia kanë dalë akoma. – Radio projekt 21

Që prej ditës së sotme hyjnë në fuqi rregullat e reja të Bashkimit Evropian për mbrojtjen e të dhënave. Rregullorja e përgjithshme e mbrojtjes së të dhënave (GDPR) i jep qytetarëve të unionit më shumë të drejta për mënyrën se si përdoret informacioni i tyre personal. Kompanitë që punojnë në BE tani duhet të marrin leje mjaft të qartë nga përdoruesit për të mledhur informacionet e tyre personale, ose do të përballen me gjoba të rënda. Gjobat arrijnë deri në 20 milionë euro ose 4% e të ardhurave vjetore të kompanisë, që në rastin e Facebook do të ishin 2 miliardë euro. GDPR është një përpjekje e ligjvënësve evropianë që të kufizojnë fuqinë e kompanive të teknologjisë. Sipas rregullores së re, çdo qytetar i BE-së ka të drejtë të shohë se çfarë informacioni kanë për të kompanitë dhe ta fshijë këtë informacion. Leja për të përdorur të dhënat është një tjetër ndryshim. Formulari i zakonshëm a jeni dakord me kushtet që shfaqet kur hapim një shërbim në internet, zor se do të duket më, pasi leja e marrë duhet të jetë shumë më specifike. Rregullat e reja kanë të bëjnë jo vetëm me grumbullimin e të dhënave, por edhe me shitjen dhe shfryëtzimin e tyre për marketing. Analistët thonë se pritet një fluks i madh ankesash nga përdoruesit që në ditët e para të rregullores së re. Nuk ka dyshim që kompanitë e teknologjisë kanë nisur punën për të gjetur mënyrën për të shmangur rregulloret e reja, nëse nuk ia kanë dalë akoma.

Që prej ditës së sotme hyjnë në fuqi rregullat e reja të Bashkimit Evropian për mbrojtjen e të dhënave.

Rregullorja e përgjithshme e mbrojtjes së të dhënave (GDPR) i jep qytetarëve të unionit më shumë të drejta për mënyrën se si përdoret informacioni i tyre personal. Kompanitë që punojnë në BE tani duhet të marrin leje mjaft të qartë nga përdoruesit për të mledhur informacionet e tyre personale, ose do të përballen me gjoba të rënda.

Gjobat arrijnë deri në 20 milionë euro ose 4% e të ardhurave vjetore të kompanisë, që në rastin e Facebook do të ishin 2 miliardë euro.

GDPR është një përpjekje e ligjvënësve evropianë që të kufizojnë fuqinë e kompanive të teknologjisë. Sipas rregullores së re, çdo qytetar i BE-së ka të drejtë të shohë se çfarë informacioni kanë për të kompanitë dhe ta fshijë këtë informacion. Leja për të përdorur të dhënat është një tjetër ndryshim. Formulari i zakonshëm a jeni dakord me kushtet që shfaqet kur hapim një shërbim në internet, zor se do të duket më, pasi leja e marrë duhet të jetë shumë më specifike.

Rregullat e reja kanë të bëjnë jo vetëm me grumbullimin e të dhënave, por edhe me shitjen dhe shfryëtzimin e tyre për marketing. Analistët thonë se pritet një fluks i madh ankesash nga përdoruesit që në ditët e para të rregullores së re.

Nuk ka dyshim që kompanitë e teknologjisë kanë nisur punën për të gjetur mënyrën për të shmangur rregulloret e reja, nëse nuk ia kanë dalë akoma.

Mund të ju pëlqej ...

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *