Home

Lajme

Facebook ndryshon rrënjësisht, ja vendimi

No Comments Lajme Teknologji

Skandalet e shumta që përfshinë Facebook vitin e kaluar ka bërë që drejtuesit të ndërmarrin ndryshime të mëdha.

Është skandali i publikimit të të dhënave të 87 milion përdoruesve bëri që gjigandi social të bëjë një kthesë të rëndësishme.

“Përgjatë 15 viteve të fundit, Facebook dhe Instagram kanë ndihmuar njerëzit të lidhen me miq, bashkësi e interesa, në sheshin e qytetit dixhital. Por njerëzit gjithnjë e më shumë kërkojnë të lidhen privatisht në dhomën e tyre digjitale. Kur mendoj për të ardhmen e internetit, besoj se platformat e komunikimit të fokusuara drejt privatësisë do të jetë më të rëndësishme se platformat e hapura që janë sot”, tha Zuckerberg.

Zuckerberg zotëron edhe aplikacionet Messenger e Ëhatsapp, ku mesazhet e kriptuara nuk i lejojnë Facebookut të përfitojë nga fushata publicitare.

Ekspertët teknologjikë shpjegojnë se këto ndryshime do të përbëjnë një drejtim krejtësisht të ri të politikave të Facebook. Një nga misionet e gjigantit teknologjik është shkëmbimi i informacioneve të caktuara dhe fshirja e tyre pas një kohe të shkurtër, si në rastin e aplikacionit Snapchat, të cilin Zuckerberg ka tentuar disa herë ta blejë.

© SYRI.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: , , ,