Home

Lajme

Mos i mbani kurrë këto gjëra në shtëpi! Ju sjellin ters

No Comments Argëtim Kuriozitet

Për të gjithë ju që jeni supersticioz, duhet të dini se disa objekte të zakonshme që mbajmë në shtëpi mund t’ju sjellin ters.

Më poshtë keni të renditura disa objekte që duhet t’i largoni menjëherë nga shtëpia juaj!

1-Një kalendar i vjetër. Mbajtja e një kalendari të vjetër në shfaqje në shtëpinë tuaj thuhet të shtyjë fatin tuaj në të njëjtën mënyrë si orët e prishura. Thuhet se mund të sjellë fatkeqësi, të kufizojë prosperitetin dhe madje të shkurtojë jetën tuaj.

2-Lulet e thara. Nëse doni një shtëpi të gjallë të mbushur me energji pozitive, mos lejoni që të thahen bimët. Duke pasur gjëra të vdekura në shtëpinë tuaj thuhet se sjellin energji të vdekur…

3-Nëse bimët e vdekura besohet të sjellin energji negative në vendbanimin tuaj, po për kafshët e ngordhura? A doni me të vërtetë kokën e drerëve për të përshëndetur mysafirët tuaj? Dhe a mund të jeni me të vërtetë të sigurt që sytë e ftohtë nuk po ndjekin ju?

4- Një çadër e hapur. Në kohët e lashta, sjellja e ndonjë sendi për t’ju mbrojtur nga moti në shtëpinë tuaj ishte disrespektiv ndaj shpirtrave kujdestarë që kujdeseshin për banesën tuaj. Frika për të shkaktuar zemërimin e shpirtrave ka qenë e mjaftueshme për t’i mbajtur njerëzit të paralajmëruar kundër hapjes së një çadre brenda në shtëpi që nga ajo kohë.

5- Kaktusi. Thuhet se kaktusi ose bimë të tjera të ngjashme, si agave, mund të sjellin tension në shtëpinë tuaj dhe marrëdhëniet me të dashurit tuaj.

6- Orat e ndalura ose të thyera. Një orë e prishur mund të jetë një shenjë e keqe. Mjetet e matjes së kohës duhet të jenë gjithmonë në gjendje pune, pasi rrezikon të bllokohesh në një rutinë dhe të mos shkosh përpara në jetën tënde.

7-Muret e gjelbra. Kjo supersticion në të vërtetë ka një bazë solide pasi në një kohë, ngjyrat e gjelbra në të vërtetë ishin vdekjeprurëse. Gjatë gjithë shekullit të 18-të, ngjyrat e gjelbra sintetike u bënë me një përbërje arseniku. Muret e pikturuara me ngjyrë të gjelbër ose të letrës mund të lëshonin gazra toksike kur ishin të lagura, dhe disa punonjës të fabrikës në atë kohë u sëmurën dhe vdiqën nga ekspozimi ndaj ngjyrave.

8- Karriget lëkundëse. Sipas një legjende skoceze këto lloj karrigesh zakonisht janë vendqëndrime për shpirtrat.

Shekulli. com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *