Home

Lajme

Shqiponja me duar, simbol i viteve të fundit? Nuk do ta besoni dot sa e lashtë është!

No Comments Argëtim Histori

Shenja e shqiponjës e formuar me duart e kryqëzuara në gjoks, po bëhet përherë e më e përhapur si simbol shqiptarie.

Veçanërisht krenarë bëhemi kur kjo shenjë bëhet publikisht nga persona të njohur veçanërisht në botën e sportit dhe atë të artit.

Por cila është zanafilla e saj?

Në të kundërt të asaj që besohet, se ajo është krijuar vitet e fundit në lëvizje politike apo evenimente sportive, kjo shenjë, ose ky simbol ka ekzistuar që në kohët e lashta.

Kjo statujë e dëshmon këtë.

Statuja është zbuluar në Durrës dhe i përket shekullit të katërt përpara Krishtit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *