Home

Lajme

Shpëtimi i mushkërisë së planetit, Leonardo DiCaprio dhuron pesë milionë dollarë për Amazonën

No Comments Lajme Teknologji

Organizata mjedisore, “Amazon Forest”, e drejtuar nga Leonardo DiCaprio ka vënë në dispozicion pesë milion dollarë per t’i ardhur në ndihmë Amazonës për shuarjen e zjarrit.

Sipas BBC aktori i njohur, DiCaprio ka depozituar 5 milionë dollarë në një fond emergjent të Amazon Forest, të nisur nga Earth Alliance, një organizatë mjedisore që ai vetë e themeloi.

“Amazon Forest Fund” po kërkon fonde për të mbrojtur biodiversitetin e jetës së Amazon ndërsa zjarret kanë përfshirë të gjithë rajonin.

Amazona ka shumë nevojë për burime për të luftuar zjarret që kanë përfshirë pyjet masive tropikale.

Jo vetëm që Amazona është një burim kritik për komunitetet autoktonë që jetojnë brenda dhe përreth tij, por është edhe një nga ekosistemet më të mëdhenj në planet, i cili luan një rol të madh në stabilizimin e klimës globale.

Burimi/.tpz.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *