Home

Lajme

Bisede me studiusin Pjeter Logoreci !

No Comments Intervista Lajme

Me studiusin Pjeter Logoreci , shkodranin . me banim ne Austri , bisedoi gaztari Luigj Shkodrani . Z.Pjeter ne fillim u prezantua me jeten e tij , nje femijeri shume e veshtire, por dhe nje rini po ashtu e veshtire, sepse Pjetri kishte njerz te familjes te denuar ne burgjet komuniste dhe trajtimi i antarve te tjere te familjes ishte skandaloz, nuk kishin te drejte te shkonin ne shkolla te larta, pegjoheshin nga sigurimi i shtetit , sepse keto ishin kontigjente per tu futur ne burg. Xhaxhi i Pjetri vdes ne burg ne moshen 23 vjecare ne situate tejet skandaloze , qe e kishin denuar vetem se i vllai ne radio Londra fliste per situaten e rende te popullit ne kohen e komunizmit .

Familja Logoreci eshte nje familje e nderuar ne qytetin e Shkodres !

Pjetri asnjeher nuk u edukua nga prinderit me armiqesine nda kombit te tij, por ato i flisnin me shume dashuri, cka ndikoi edhe ne jeten e Pjetrit dhe sot Pjetri ne Austri merret me shume studime , si te Ndre Mjedes , ku ka bere shume kerkime dhe shume shkrime ne shtyp dhe ka bere plot intervista ne mediat vizive. Por ai nuk ndalet asnjehere . Ka organizuar dergimin e eshtrave te At Nikoll Kacorrit per ne vendelindje , por dhe ka studiuar gjithe dokumentacionin e Aleksander Moisiut, duke i dhe shqiptarve , shume materiale autentike te shkruara nga dora e ketij gjigandi te artit kombetar, qe desh ja nderruan identitetin e tij kombetar . Ka bere me dhjetra shkrime dhe intervista ku ka fole per studimet e tij per Moisiun e madh, por ka dhuruar nje material shume te pasur ne arkiven e shtetit per Moisiun.

Z. Pjeter vazhdon stidimet e tij pa ndale se sic shprehet ai , Austria vendi qe ai ka zgjedhe te jetoje , ka shume materiale per Shqiperine dhe shume e me shume per Shkodren , ndaj duhet shume pune akoma per te bere !

Shkruar nga Luigj Shkodrani

Projekt 21 – Danimarke me 18 dhjetor 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *