Home

Lajme

Radio Projekti 21 , radio e të gjithë shqiptarve !

No Comments Intervista Lajme

Në ditën e premte të datës 28 shkurt , në radio tonë në të dashur dhe më te dëgjuar, për cilësin e programeve që kohet e fundit ajo po përcjell . Duke filluar nga ora 21.00 edhe pse ishte planifikuar një intervistë me Deputeten e Parlamentit shqiptar z. Rudina Hajdari , që kjo për shkaqe të mbingarkeses së punës së deputetes nuk u zhvillua , u krijua një lidhje me shoqatën “Djemtë e Labërisë ” , ku në lidhje u paraqit vetë kryetari i kësaj shoqate z. Florian Canaj , ku i vuri në dijeni dëgjuesit , për situatën gjatë kësaj jave në Gjirokastër . Ato kishin drejtuar pedicione të gjitha organizmave shtetërore që nga Presidenti z. Ilir Meta , Kryeministrit ,ministres së kulturës dhe të tjera institucione , si dhe institucioneve lokale , për heqjen e busteve të Vasil Shahinit dhe Thimio Lolit , që janë një shkelje e rëndë rëndë ndaj idealit atdhetar, gjakut të popullsisë shqiptare, paprekshmërisë së kufijve të Shqipërisë si dhe marrëdhënieve miqësore me popullin grek duke frymëzuar orekse shoviniste, konflikte artificiale dhe ligjin paradoksal te luftes mes dy vendeve tanë anëtare te NATO-s.

Ndaj “Djemte e Laberise” të mbeshtetur dhe nga i gjithë populli gjirokastrit kërkojnë që ato dy buste të largohen një minut e më parë.

Por duket se organet qeveritare po bëjnë “shurdhin ” , kjo ështe për të ardhur keq , kur nderohen ata që kanë kryer krime ndaj popullatës shqiptare . Në këte bisedë në radio u përfshinë edhe shumë bashkëatdhetarë , që shprehen indinjatën e tyre , ndaj këtij rasti precidentë , ku qeveria shqiptare , nuk i merr masat e duhura ndaj këtyre shkeljeve .

E mori fjalen edhe deputeti i Parlametit të Shqipërisë z. Kostaq Papa , ku ai mbeshteti plotësisht “Djemtë e Labërisë” dhe i siguroi që do ti mbështesë edhe në të ardhmen .

Në pjesen e dytë të programit , në orën 22.30 u bë një lidhje me z. Juljana Shalla , me të cilën u fol për projektin e saj , për një festival të organizuar në Londër , me këngë , valle , kostume tradicionale dhe kuzhinë shqiptare . Sivjet do të organizonte festivalin e dytë , në muajin nëntor, me që ai që kishte organizuar vitin e shkuar kishte patur një jehonë të madhe , jo vetëm tek shqiptarët, por edhe tek anglezët dhe nacionalitete të tjera që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar . Ajo ishte mbështetur nga Komuna ku ajo jetonte, por edhe kishte gjetur përkrahjen e shoqatave shqiptare. Sivjet ajo donte ta zgjeronte këtë aktivitet , duke ftuar edhe grupe e këngëtar nga trevat shqiptare . Ajo ishte caktuar nga komuna, ku ajo jeton , si përfaqësuese e shqiptarëve të asaj komuna, meqë aty kishte shumë shqiptarë . Z. Juliana punonte si mësuese në një shkollë , në Londer . Në fillim kishte punuar në një shkolle shqipe . Ajo kishte plot projekte për të ardhmen , ku do punonte edhe me fëmijët shqiptar , duke u krijuar kurse të ndryshme ! Ajo u përgezua edhe nga z. Kostaq Papa , deputet i parlamentit shqiptar .

Më pas u krijua një lidhje me z. Marsela Koci , nje aktiviste e vjeter e ceshtjes shqiptare. Fillimet e aktiviteteve te saj ajo i ka ne Itali, u ka patur një aktivitet mjaft të dendur . Por kë kohët e fundit , ajo është vendosur në Londër . Në muajin janar ajo pat organizuar një kuvend të madh me “Krahët e Shqipes” , ku ishin të ftuar mjaft aktivistë të cështjes shqiptare . Aty u fol për një organizim më të mirëfilltë të diasporës shqiptare , por duke e gershetuar edhe në të gjitha trevat shqiptare . Puna vazhdon dhe z. Marsela nuk ndalet. Por ajo për dëgjuesit foli për diasporën në Angli dhe organizimet e bashkëatdhetarve tonë atje . Foli pë shoqatat dhe aktivistë të dalluar , por dhe për shkollat shqipe dhe pjesëmarrjen e nxënësve në këto shkolla, ku ato funksiononin dy ditë në jave , në ditët e shtuna dhe ditët e diela . Por u fol dhe për vijushmërinë e aktiviteteve dhe projektet për të ardhmen . Së shpejti ajo do te merrte një program televiziv, ku do të fliste për aktivitet e diaspores, por dhe aktivistët që janë të shumtë ! Ajo mori përgezimet edhe të degjuesve për punen dhe aktivitetin e saj në sherbim të kombit dhe të atdheut !

Për Radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

KËRKESË – HEQJEN E BUSTEVE TË KUNDËRSHTARËVE TË POPULLIT SHQIPTAR VASIL SHAHINI DHE THIMIO LOLI

No Comments Aktualitet Lajme

Bashkim e solidaritet për mbrojtjen e nderit kombëtar! Kush do te mbajë pergjegjësi ligjore e morale për nëpërkëmjen që i bëhet nderit kombëtar dhe ligjeve të Republikës së Shqipërisë? Bustet e Vasil Shahinit dhe Thimio Lolit janë një shkelje e rëndë ndaj idealit atdhetar, gjakut të popullsisë shqiptare, paprekshmërisë së kufijve të Shqipërisë si dhe marrëdhënieve miqësore me popullin grek duke frymëzuar orekse shoviniste, konflikte artificiale dhe ligjin paradoksal te luftes mes dy vendeve tanë anëtare te NATO-s.

Kërkesa e Shoqatës ‘’Djemtë e Labërisë

Gjirokastër, më 27.02.2020

KËRKESË

PËR HEQJEN E BUSTEVE TË KUNDËRSHTARËVE TË POPULLIT SHQIPTAR VASIL SHAHINI DHE THIMIO LOLI

DREJTUAR : Z. Ilir Meta.
President i Republikës së Shqipërisë

PËR DIJENI: Kryetarit të Kuvendit të Shqipërise z. Gramoz Ruçi, Kryeministrit të Shqipërise z. Edi Rama, Prokurori i Përgjithshëm z. Olsian Çela
Avokatit të Popullit Znj.Erinda Ballanca, Ministres së Kulturës, Znj. Elva Margariti
z. Astrit Aliaj Prefektura e Qarkut Gjirokastër , z. Dhimitraq Toli, kryetar I Bashkisë Dropull.
KËRKUES: Organizata shoqërore ‘’Djemtë e Labërisë’’, etj
OBJEKTI: Cënimi i sovranitetit të shtetit Shqiptar i mbrojtur në bazë të parimeve të kushtetutës së Republikës së Shqipërisë dhe shkelja e të drejtës për informim të opinionit publik.
BAZA LIGJORE: Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, Neni 2 pika 1 dhe 2, Neni 1, pika 2 ligji nr. 119/201, Njohja e publikut me informacion të formimit të pikëpamjeve për gjëndjen e shtetit dhe të shoqërise.
Lënda –
-Ne kërkuesit e lartpërmendur dhe nënshkruesit kërkojmë çdekretimin e titullit ‘’Martir i Demokracisë, me Nr 517, dt.22.04.1993, dhënë antishqiptarit Vasil Shahini me motivacion : I dalluar për bindje të thella Patriotike e Demokratike dhe i pa përkulur deri në fund të jetës së tij.’’
Dhënia e këtij titulli nga Presidenti i asaj kohe Z.Sali Berisha, bie ndesh me interesin Kombëtar të Republikës së Shqipërisë.
Ky vlerësim I padrejtë I ka dhënë shkas aktit antikushtetues, në vlerësimin tonë, të vendosjes në fshatin Dervician të bustit të kriminelit Vasil Shahini, liderit të bandës terroriste MAVI ( Métopo Apelefthérosis Voreíou Ipeírou – MAVI) / EAOVI ( Ethnikí Apeleftherotikí Orgánosi Voreio ipeirotón – EAOVI ) degë e EDES ( Ethnikós Dimokratikós Ellinikós Sýndesmos – EDES) organizatë terroriste shoviniste greke, fajtore për gjenocidin dhe masakrat e përgjakshme ndaj popullsisë civile shqiptare, autoktone në krahinën Shqiptare të Çamerisë. Me veprimtarinë, frymezimin dhe idete shoviniste të Vasil Shahinit, banda terroriste MAVI vendosi autobombën që vrau ambasadorin e Shqipërisë në Greqi në vitin 1984 dhe më 10 Prill 1994 vrau pabesisht 2 pjesëtarë të ushtrisë shqiptare në sulmin ndaj postës kufitare në Peshkëpi. Vënia e bustit pa asnjë njoftim paraprak të opinionit publik është në shkelje të plotë me ligjin Nr. 119/2014, neni 1 pika 2 njohja e publikut me informacion të formimit të pikëpamjeve për gjëndjen e shtetit dhe të shoqërisë. Ne kërkojmë vënien në dispozicion të qytetarëve të një informacioni të detajuar të shkesës zyrtare të aprovuar për vendosjen e bustit të Vasil Shahinit dhe kriteret përkatëse të miratimit të këtij akti. Ne gjithashtu denoncojmë publikisht me të drejtën që na jep kushtetuta e Republikës së Shqipërisë Neni 2 pika 1 ”Sovraniteti në Republikën e Shqipërisë i përket popullit” se akti i sipërpërmëndur është në shkelje të kushtetutës dhe cënon sovranitetin, tërësinë e territorit të tij, dinjitetin e njeriut të drejtën dhe lirinë e tij, drejtësinë shoqërore, indetitetin kombëtar, trashëgiminë kombëtare si dhe është një sulm i hapur ndaj bashkëjetesës dhe mirëkuptimit të shqiptarëve me pakicat. Shteti është përgjegjës për mbrojtjen dhe respektimin e këtyre marëdhënieve. Në mbështetje të denoncimit të mësipërm vijnë faktet e mirënjohura, të publikuara në media, të shprehura nga drejtues institucionesh, historianë e studiues dhe dokumentat e marra nga Institucionet përkatëse të Republikës së Shqipërisë ( dosja II-3-9, veprimtaria e reaksionit grek kundër shtetit shqiptar dhe organizatave vorio-epiriote, etj.) . Atje argumentohet që:
1-Vasil Shahini ishte kryetar në Gjirokastër i organizatës terroriste greke MAVI degë e EDES bashkë me Jani Diamantin dhe Jani Vitalin, një organizatë formuar për realizimin e planit Shovinist AntiShqiptar të MegaliIdesë, e cila me ide dhe metoda terroriste, shoviniste kishte synim pushtimin e jugut të Shqipërisë, duke e quajtur gjoja ”çlirim të Vorio-Epirit ” nëpërmjet masakrave dhe spastrimit etnik spastrimit etnik dhe gjenocidit.
2-Në 1928 nga ministria e brëndshme e asaj kohe urdhërohet arrestimi i Vasil Shahinit nën akuzën e të infiltruarit për agjenturat greke. Të faktuara me dokumentat e gjetura në shtëpinë e tij në lidhje me arsyen e dhënies së pensioneve për ‘vori-epiriotet’ si një hap drejt aneksimit të Jugut të Shqipërisë nga Greqia.
3-Në 1934 këshilli i ministrave vendos internimin e Vasil Shahinit për 6 muaj por lirohet për shkak të presionit të ardhur nga konsulli i Himarës.
4-Në 1938 Vasil Shahini si kryetar i delegacionit për në Greqi kërkoi hapjen e gjimnazeve greke në Gjirokastër dhe aneksim nga shteti grek i Jugut të Shqipërisë, referuar dokumentit në Arkivën Shtetërore 24/12/ 1938 Gjirokastër.
5-Në 1940 përgatit peticionin me dy kerkesa: E para bashkimin dhe vënien nën kontroll nga Kisha Greke të Kishës Autoqefale kombëtare Shqiptare në themel të së cilës janë kontributi i Fan Nolit dhe i martirëve si At Kristo Negovani, At Stath Melani etj dhe e dyta pushtimi i Jugut të Shqipërisë nga Greqia.
-Në përmbledhje të shkresës, sipas Nenit 48 të kushtetutës i cili citon ”Kushdo, vetë ose së bashku me të tjerë, mund t’u drejtojë kërkesa, ankesa ose vërejtje organeve publike, të cilat janë të detyruara të përgjigjen në afatet dhe kushtet e caktuara me ligj”, institucionet shqiptare janë të detyruara në kthimin e një përgjigjeje brënda afateve përkatëse ligjore. Në rastin e mos kthimit të përgjigjes dhe mos ndjekjes së këtij ankimi bëjmë me dije se me të drejtën që na jep Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë si shtetas shqiptar të mbrojtur në Nenin 2 pika 2: ”Populli ushtron sovranitetin e tij nëpërmjet përfaqësuesve të zgjedhur ose në mënyrë të drejtpërdrejt”, në momentin që institucionet përkatëse, në këtë rast Bashkia e Dropullit është në shkelje me Kushtetutën dhe nuk përfaqëson interesat e shtetesave Shqiptare dhe është në shkelje ligjore të hapur dhe nëse institucionet e tjera dhe zyrtarët përkatës të cilëve do tu drejtohemi, përgjegjëse për kontrollin e funksionimit të qeverisjes në nivel vendor, për mbrojtjen e rendit demokratik dhe Kushtetuës, për dhënien e drejtësisë si dhe për garantimin e sigurisë Kombëtare nuk do kryejnë detyrat e tyre sanksionuar me Kushtetutë dhe Ligj, atëhere ne si qytetarë shqiptarë, nën flamurin Kuq e Zi të Gjergj Kastriotit, në bazë të të drejtave që na njeh Kushtetuta dhe Ligji, në mbrojtje të dinjitetit dhe Sigurisë Kombetare dhe rendit kushtetues dhe demokratik do të ndjekim të gjitha rrugët ligjore e demokratike që të heqim vetë këtë tradhtari të ngritur padrejtësisht në Tokën e Shqipërisë.
Për këto arsye ne si shqiptarë të cënuar në integritetin tonë Kombëtar brenda teritorit të vëndit tonë Sovran kërkojmë cdekretimin dhe heqien sa më parë të këtij busti nga Fshati Dervician Gjirokastër si dhe të rishikohen sa më parë vendosjet e busteve të tjëra të kësaj natyre në krejt vendin.
Një bust I tillë është edhe ai I teroristit Thimio Loli, me veprimtari të mirënjohur e të provuar antishqiptare.
Kërkesën e mbështesim në provat e publikuara në mediat e mëposhtme: Gjurmë Shqiptare – Kur ndërohet një vrasës i shqiptarëve… Thimio Loli etj
https://www.youtube.com/watch…
Skandali në Finiq,Delvinë/ Nderohet me bust vrasësi i shqiptarëve,Thimio Loli (VIDEO)http://argjirolajm.net/skandali-ne-delvine-nderohet-me-bus…/ https://www.youtube.com/watch?v=r_gqeRkAFog
Gjurmë Shqiptare – Agjentura greke
http://top-channel.tv/…/marin-mema-e-denoncoi-si-antishqip…/
Marin Mema e denoncoi si antishqiptar, grekët i bëjnë bust në mes të Shqipërisë (VIDEO)
Bashkëngjitur dhe DVD me disa nga dokumentarët dhe Emisionet Mediatike

Këto veprime të Bashkive Minoritare shkaktojnë përcarje thyerje te ligjeve të Republikës së Shqipërisë si

Provokim e nxitje të konfliktit mes popullit shqiptar e grek duke nderuar shovinistë, masakrues të popullit shqiptar
Fyerje dhe nëpërkëmbje te dinjitetit të popullit shqiptar
Shkelje të ligjeve përkatëse dhe tërësisë territoriale
Indiferentizëm ndaj zbatimit të ligjeve dhe dënimit të fajtorëve
Jo për ndonjë interësin tonë personal por për hir të ecurisë normale të mardhënieve dy palëshe si dhe për mos prishjen e harmonisë mes shqiptarëve dhe minoriteteve dëshirojmë ta merni me seriozitetin që I takon këtij problemi duke plotësuar këtë kërkësë legjitime.
Me respekt
Përfaqësuesi I Shoqatës ‘’Djemtë e Labërisë’’
Florjan Canaj Adresa , Njësia Administrative Picar Gjirokastër, telefon 0696677020
Huazuar nga facebook i z.Petro Luarasi

Analizë e Situatës së Sigurisë në Hapësiren e Shqipëris Etnike

No Comments Lajme Opinion

Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës, Avdullah Hoti, në emisionin Pressing të T7 ka thënë se nëse nesër hiqet taksa pa kushte dhe pa reciprocitet, krerët e shtetit të martën do të shkojnë në Shtëpinë e Bardhë për dialog.

“Nëse taksa hiqet nesër, krerët e shtetit të martën do të shkojnë në Shtëpinë e Bardhë për ta rifilluar dialogun”, është shprehur Hoti.

Hoti ka thënë se “Java tjetër është momentum i rëndësishëm në zhvillimin e dialogut”.

Hoti ka minimizuar propozimin e sotshëm të kryeministrit të vendit, Albin Kurti, për heqjen e pjesshme dhe të kushtëzuar të tarifës.

Sipas tij, ajo çfarë ka bërë Kurti nuk mjafton për të përmbushur kërkesën e ndërkombëtarëve.

“Ekziston një limit i ngushtë kohor që ne si qeveri e re të dalim në krye të proceseve. Nëse nuk dalim në krye të proceseve, nuk na falet”, është shprehur ai.

“Besoj që nuk ka kohë për zgjidhje. Nuk ka rrugë të ndërmjetme për partneritetin me SHBA’në”, ka deklaruar Hoti.

“Nuk mund të jemi kreativ as në listimin e pikave të ndryshme, as në parafrazimin e çështjeve me elokuencë. Ka marrë fund ajo”, ka thënë zëvendësi i Kurtit.

Lexo edhe: Treni godet veturën në Sllatinë
“Duhet ta ndjekim një rrugë bashkë me ta, për ta forcuar sovranitetin tonë”, ka shtuar ai.

“Ndryshe, mbesim qeveri e izoluar, që nuk ka mbështetjen e partnerëve ndërkombëtarë”, ka vlerësuar Hoti.

Burimi/kosovaime.tv

30 VJET ME PARE U THEMELUA NE SHKODER,SHOQATA ATDHETARE-KULTURORE “KOSOVA”…!

No Comments Argëtim Histori

Dashamir Uruçi

30 VJET ME PARE U THEMELUA NE SHKODER,SHOQATA ATDHETARE-KULTURORE “KOSOVA”…!

Me 5 Shkurt te vitit 1991 u themelua ne Shkoder,shoqata Atdhetare-Kulturore “KOSOVA”.
Kemi hyre keshtu ne vitin jubilar,ne 30 vjetorin e themelimit.
Natyrshem na vjen ndermend ajo nate e ftohte dimri ne nje nga ambientet kishes se Fretenve,ne Shkoder,ne ate kohe pallati i kultures apo kinema“PUNTORI”te cilin e drejtonte ne ato vite,artisti Bashkim Alibali.
Erdhen te gjithe themeluesit,te gjithe ata qe kishin dhene fjalen.
Situata ishte e elektrizuar, ishte e ngarkuar me eren e ndryshimeve te medha qe do te vinin.
Ishte shpallur krijimi i Partise Demokratike te Shqiperise dhe shqiptaret masivisht i dhane mbeshtetje kesaj Partie qe ishte vene ne krye te levizjes per ndryshim,ne krye te perpjekjeve per shembjen e sistemit komunist.
Menjehere,ne kete situate te re te krijuar ne Shqiperi hartova programin e statutin e shoqates “KOSOVA”.
Se bashku me Skender Drinin e Marketin Martinin filluam takimet me intelektuale te mirenjohur nga familje patriotike te Shkodres te cilet e desheronin pavaresine e Kosoves dhe bashkimin kombetar te shqiptarve.
Takuam Ahmet Osan,Jusuf Shpuzen,Perparim Durakun,Isa Alibalin,Bedri Islamin,Menduh Dergutin,Nikolle Tushen e te tjere.
Pasi rame dakort, te gjithe se bashku shkuam drejt nates themeluese te 5 shkurtit te vitit 1991.
Pranuam programin dhe statutin e organizates dhe i dhame fjalen njeri tjetrit per te punuar per Kosoven dhe trojet e tjera shqiptare ne Ballkan.
Me pas, me ne u bashkuan Mentor Quku,Nexhat Grezda,Anton Fistani,Bajram Xhafa e shume te tjere.
Nisem veprimtarite ne te gjithe vendin dhe krijuam dege te shoqates “KOSOVA”,ne Tropoje,Kukes,Puke,Shkoder,Lezhe,Kruje,Durres,Tirane,Elbasan,Vlore e te tjere.
Me 2 shtator 1991 nxorem numrin e pare te gazetes “BESA”,organ i shoqates tone nderkohe ne i kishim propozuar nje gazetari e studiuesi te mirenjohur te merrte drejtimin e kesaj gazete.
Me vendimin nr.20 te majit 1991,kryesia e shoqates “Kosova” do te emeronte kryeredaktorin e pare dhe te fundit te gazetes “BESA”,patriotin Nikolla Spathari.
Per tre vjet me rradhe,ai do te nxirrte ne tregun politik te Shqiperise nje nga gazetat me te kerkuara te kohes.
Ajo do te shperndahej edhe ne Europe e deri ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.
Gazeten tone e bekuan Sami Repishti,Jup Kastrati,Din Mehmeti,Moikom Zeqo,Dritero Agolli,Martin Camaj e shume te tjere,te mirenjohur per kohen.
Shoqata “Kosova” do te punonte me perkushtim per te bere te njohur historine e Kosoves,genocidin e pashembullt te ushtruar nga shovinistet serbe, kunder popullit shqiptar te Kosoves i cili per me shume se 100 vjet do te vritej e dhunohej pa pushim duke detyruar bijte e bijat e saja me te mire te merrnin rrugen e kurbetit.
Shoqata e jone do te punonte per te sensibilizuar institucionet euro-atllantike si dhe personalitetet e politikes botrore per gjendjen shume te rende ne te cilen ndodhej populli shqiptar ne trojet e veta ne Ballkan.
Ne kete veprimtari te gjere se bashku me mua, pa u ndalur, 17 vjet me rradhe do te ishin Ahmet Osja e Nikolla Spathari te cilet mbeten deri ne fund, bashkepuntoret e mi me te afert.
Ne do ti shkruanim Presidenteve te Amerikes Bush e Klinton,organizates se Kombeve te Bashkuara,Institucioneve te Europes Komunitare e te tjere me thirrjen “NDIHMONI POPULLIN MARTIR TE KOSOVES”.
Kjo do te ishte edhe thirrja e pare publike ne Shqiperi per Kosoven ne fillimet e tranzicionit demokratik.
Ne muajin Shtator te vitit 1991 ne do te organizonim festivalin e pare mbarekombetar te kenges kushtuar Kosoves ndersa ne Nentor te vitit 1992 do te organizonim festivalin e dyte ku do te merrnin pjese per here te pare ne nje festival mbarekombetar kengetare nga te gjitha trojet ku jetonin shqiptare.
Per organizimin e ketyre festivaleve ne ngarkuam ISA ALIBALIN dhe profesorin e muzikes XHAVIT UJKANIN.
Pas gazetes “BESA”,shoqata e jone do te botonte edhe shume libra per levizjen tone kombetare te cilat do te plotsonin obligimet qe anetaret dhe aktivistet e saj kishin shpallur ne programin dhe statutin qe kishin pranuar ne diten historike te themelimit.
Ne vitet 1998 e 1999,organizata “KOSOVA” do te vihej teresisht ne mbeshtetje te luftes ne Kosove.
Ajo do te ndihmonte te ardhurit nga Kosova ne disa rrethe te vendit,do te mblidhte deshmite e luftes per tribunalin i Hages,do te organizonte veprimtari te njepasnjeshme per te ushqyer mikepritjen si dhe ndjenjen e larte te solidaritetit njerzor aq te nevojshme ne ato vite te tmerrshme e te paharruara te luftes.
Drejtues dhe aktiviste te shoqates “KOSOVA”do te ndihmonin e do te percillnin ilegalet e luftes çlirimtare si dhe do te dergonin ne Kosove, literature e materiale te tjera, ne ndihme te saj.
Qysh nga dita e themelimit e deri me 17 Shkurt 2008,deri diten e shpalljes se pavaresise se Kosoves,intensivisht, organizata “KOSOVA” do te zhvillonte veprimtari atdhetare e Kulturore, ne sherbim te lirise e pavaresise ne Kosove.
Ajo do te vleresohej nga Presidenti MEJDANI me dekoraten e larte “NAIM FRASHERI I ARTE”.
Per veprimtarine e saj do te shkruanin studiuesit Hysen Matoshi,Emin Kabashi,Gazmend Shpuza,Fetnete Ramosaj e te tjere.
Ne veprimtarite e saj do te pershendesnin Rexhep Qosja,Idriz Ajeti,Paskal Milo,Pellumb Xhufi,Lulezim Hana,Bujar Hoxha…!
Ne kete vit jubilar te 30 vjetorit te themelimit kemi vendosur te publikojme ne faqen e UNIONIT SHQIPTAR TE SHOQERISE CIVILE -USHC,here pas here, fotografi e dokumenta te ndryshme me te cilat do te sjellim ne kujtesen e veprimtarve tane e te publikut shqiptar, kontributin e shoqates “KOSOVA”ne vite, ne sherbim te atdheut,KOSOVES e kombit shqiptar…!

Lord Bajroni Dy shekuj gjenocid mbi shqiptarët „ S’ka komb tjetër, të jetë marrë nëpër këmbë kaq pamëshirshëm, nga shtetet fqinjë”

No Comments Argëtim Histori

Studjuesi Fallmerayer; të parët autokton, ishin shqiptarët etni para fillesave të çdo historie, dhe në këto vende banonin, ose erdhën pëpara viteve historike.

Shqipëria në udhëkryq!!! E shpëtojnë vetëm të ndershmit e Shqipërisë, trojeve etnike dhe, diaspora.

 Shqiptarëve i ka ra për hise të kërkojnë e të luftojnë me shumë sakrifica, për t’a mbrojtur gjën më të shtrenjtë “lirinë”. Këtë munges lirije, shqiptarët ae kanë fituar realisht, dhe pse janw pwrpjekur me shekuj pwr t’a realizuar?

 Kuvendi i Vlorës u mblodh në rrethanat e nevojës ekstreme, për të shpallur Pavarësin. Pas shpalljes së Saj u çertifikuan ambicjet shtetformuese të shprehura ndërkombëtarisht; siç ishin formimi i qeverisë së përkohëshme dhe zgjedhja e pleqërisë, si organ mbështetës së qeverisë, krijimi dhe zgjedhja e një komisioni i cili do të luante rrolin e diplomacisë në arenën e jashtëme.

 Më pas, Kuvendi i Durrësit i mbledhur nën trysnin e Italisë në Dhjetor të vitit 1918, arriti të formojë një qeveri të përkohëshme e ngjashme me atë të Vlorës, duke marrë nën kontroll territorin shqiptar dhe rikonfirmimin e Pavarësisë së tij por që nuk mundi t’i arrijë dot. Në të tilla rrethanash shqiptarët u detyruan të bënin një kongres tjetër, Atë të Lushnjes?

 Një projekt të Ri kishin hartuar aleatët anglo-sakson në vitin 1919 që Shqipëria të ishte një shtet me pavarësi të plotë në kufijt e vendosur më 29 Korrik 1913 në Lonndër, në mënyrë që ajo të kishte sovranitet të plotë qeverisje mbi territorin dhe pasurit e veta kombëtare. Këtij qëllimi do t’i shërbentë mbajtja e Kongresit Mbarëkombëtar të Lushnjes, i cili do të duhej të miratonte Aktin Themeltar Kushtetues për Pavarësin e plotë të Shqipërisë, duke hedhur poshtë çdo përpjekje të grabitqarëve për cënimin e kufijve të saj, përpara se Konferenca e paqes në Paris të shqyrtonte në mënyrën përfundimtare rastin e Shqipërisë në fillim të Janarit të vitit 1920.

 Firma e Ëillsonit ndaloi coptimin e Shqipërisë dhe i dha kohë shqiptarëve të thërrisnin Kongresin e Lushnjes; në fakt ishte një Kuvend Kombëtar me karakter përfaqësues dhe plotësisht i lighshëm për të ndërmarr akte me karakter kushtetues për ngritjen rreale të shtetit shqiptar, që shprehu Kuvendi i Vlorës. Nga aktet që umorën më e rëndësishmja ishte ajo e formës së regjimit që do të ushtrohej në shtetin shqiptar. Kongresi Lushnjes u mblodh më 21 Janar 1921. Në të u përfaqësuan të gjitha krahinat e Shqipërisë me 50 delegat përfaqësues që zgjodhën një Asanble të Përgjithëshme Kombëtare dhe një Senat të zgjedhur prej këti Këshilli. Të gjitha organet të dala kishin për qëllim garantimin e fumksionimit të përkohshëm të shtetit.

 Pse mbas kongresit të Lushnjes u rrit prestigji atdhetar për të bërë rrealitet Pavarësin e Shqipërisë në të gjithë teritorin e saj? Sepse mbajtja e Kongresit mbarë Kombëtar të Lushnjes miratoi Aktin Themeltar Kushtetues për Pavarësin e plotë të Shqipërisë. Kongresi i Lushnjes zgjodhi Këshillin e lartë prej 4 vetash, në funksionim të Kryetarit të Shtetit, Këshillin Kombëtar prej 37 vetash, Qeverin me Kryeministër Sulejman Delvinën dhe caktoi Tiranën për Kryeqytet, duke rrëzuar qeverin e Durrësit. Të gjitha këto akte vulosën përfundimisht ekzistencë e shtetit shqiptar.   

 Kongresi i Lushnjes ishte më i rëndësishmi në Historin e Kongreseve që shqiptarët kanë bërë. Ishte shumë i rëndësishëm për vet faktin se në këtë kongres u hodh hapi i parë drejt themelit të një shtetformimi të të gjithë shqiptarëve në një shtet të vetin në trojet e tyre etnike, gjenetike autoktone. Mbas Kongresit të Lushnjes u rrit fryma atdhetare dhe filluan organizimet për të bërë reale pavarësin e Shqipërisë në të gjitha teritoret e saj. Ky Kongres miratoi aktin themeltar kushtetues për pavarësin e plotë të Shqipërisë. Njëkohësisht Kongresi goditi dhe Traktatin e fsheht të Londrës, gjithashtu i hapi dhe rrugën për pranimin në Lidhjen e Kombeve. Kongresi i Lushnjes inkurajojë mobilizimin e gjithë shoqëris shqiptare e cila ndikojë më pas për të vënë themelet e bërjes së shtetit shqiptar. Për atë kohë qe shumë e vështirë për të bërë një shtet të tillë të unifikuar ligjor të pavarur dhe demokratik me frymë perëndimore.

 Sot është akoma më e vështirë të bëhet një ngjashmëri, a po të heqim një paralele me Kuvendet parardhëse, që përcjellin kongreset për shpëtimin e Shqipëris e cila është në grahjen e fundit e që pret të gllabërohet e tëra nga shtetet fqinjë që na rrethojnë. Por s’mjaftojnë të lartpërmendurit, po na qaset përsëri pushtimi “osman” turk, ky i fundit ndan me fqinjët grabitqar pushtimin e Iliridës. Ne në Shqipëri, e bëmë kuvendin me pjesmarrje dhe nga Kosova, Ilirida, Mali i Zi, Kosova lindore dhe diaspora. Një gjë e tillë duhet të bëhet dhe në Ilirid, në Kosovë dhe diasporë, dhe të gjitha sëbashku të bëhet në rrang kombëtar për të mos na ndodhë e njëjta histori për ndarjen e Shqipëris; mbase dhe për ta ngrën fare.

Tiranë/18/02/2020/ Stu. Ing. Frederik Ruço

“S’dua të humbas nusen ideale”, e ëma e Stresit bën çmos për të bashkuar çiftin

No Comments Argëtim Thashetheme

Nëna e reperit Arkimed Lushaj, Shpresa Lushaj ka bërë çmos që djali i saj të kthehej sërish në krahët e bashkëhsortes së tij, Kejsit, pas disa muajve pauzë. Burime pranë çiftit bëjnë me dije për Panoramaplus, se mamaja e reperit e ka parë gjithmonë Kejsin si nuse ideale dhe nuk e ka humbur asnjëherë durimin për të negociuar me dy të rinjtë.

Dashuria e familjes së Stresit për Kejsin është parë edhe pas ndarjes së çiftit. Nusja që jeton në Kanada, shkëbente komente dhe mesazhe në rrjete sociale me Shpresa Lushajn, ku nuk mungojnë fjalët e zemrës. Mesa duket kjo marrëdhënie e ngrohtë, ka arritur që të ribashkojë çiftin.

Dyshja u ndanë pasi reperi doli nga b.urgu dhe arsyeja u mësua të ishte .tradhëtia nga ana e këngëtarit. Pavarësisht distancës, Kejsi dhe Stresi kanë komunikuar përmes mesazheve të koduara në rrjetet sociale.

Burimi/ouralbania.com

Medvegja duhet mbrojtur dhe jo braktisur!

No Comments Lajme Opinion

Shkruan: Muharrem Salihu

Zgjedhjet parlamentare në Serbi janë në prag dhe rezulti i tyre do të jetë i rëndësishëm për ardhmërinë e shqiptarëve në Serbi, veçanërisht për medvegjasit. Presidenti Vuçiç deri më tash e ka vizituar dy herë Medvegjën dhe 4 ministra të qeverisë serbe po ashtu, me qëllim inkurajimin e popullatës serbe që banon në Medvegjë. Ndërkohë që drejtuesit politikë nga të dy shtetet shqiptare, apo edhe përfaqësuesit e tyre legjitim në Serbi mungojnë në Medvegjë. Nga ana tjetër, liderat politikë shqiptarë në Serbi, nuk humbasin kohë dhe për zgjedhjet parlamentare po përpiqen të plotësojnë kërkesat e tyre personale, pragmatiste dhe përfituese, pa marrë në konisederatë interesat e popullatës shqiptare në Serbi.

Shteti i Serbisë po investohet fuqishëm, me një strategji të mirëorganizuar dhe me të gjitha mjetet, e ligjshme dhe të paligjshme, të dukshme dhe të padukshme, që të shkëpusin Medvegjën nga bashkësia e 3 komunave shqiptare. Serbia po lufton fort, që të mos ketë më çështje të Medvegjës; që të mos ketë më 3 komuna shqiptare; që të mos ketë më shqiptarë medvegjas që të banojnë në trojet e tyre autoktone; dhe e gjitha kjo, që Medvegja të zbrazet nga shqiptarët; që të shkëpusi komunën shqiptare nga 2 komunat e tjera shqiptare; që të zaptojë Medvegjën pas zbrazjes nga shqiptarët, në këtë mënyrë shteti i Serbisë do të jetë përfituesi i vetëm i pasurive të shumta të Medvegjës. Pra kemi një luftë “paqësore” nga Serbia për shpopullim të Medvegjës; për pushtimin pa ushtri të Medvegjës; dhe për zhvatjen e të mirave materiale të Medvegjës.

Domethënëse, por jo e pashpjegueshme është edhe heshtja 20-vjeçare e liderave politikë të Preshevës dhe Bujanocit, të cilët Medvegjën nuk e kanë pjesë të agjendës së tyre; të cilët heshtën kur më 13 shtator 2015 mijëra votues medvegjas nuk u lejuan në kufi në Motivode që të ushtronin të drejtën e tyre të votës dhe nuk i kontestuan zgjedhjet; të cilët shmangin edhe qëllimisht përfshirjen e përfaqësuesve politikë nga Medvegja në përfaqësitë e forcave politike shqiptare në ngjarje të ndryshme në Serbi, Shqipëri, Kosovë apo më gjerë; veprime të cilat përkthehen si braktisje që i bëhet Medvegjës dhe medvegjasve në ditët e tyre më të vështira.

Në këtë situtë kritike për Medvegjën, ku dhe si gjenden dy shtetet shqiptare? Pak orë më parë, Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë z. Genti Cakaj dhe Ministri i Punësve të Jashtme dhe Diasporës z. Glauk Konjufca dolën në një deklaratë të përbashkët, ku mbështesin koalicionin e partive politike shqiptare në Luginën e Preshevës, kualicion i cili zanafillon nga takimi që z. Cakaj ka patur javë më parë në Tiranë me disa nga drejtuesit politikë të Luginës së Preshevës. Themi disa, pasi përfaqësimi ishte selektiv dhe jo gjithëpërfshirës për shqiptarët në Serbi. Më herët, në prononcime të ndryshme në media, jemi shprehur se çdo marrëveshje që realizohet me përfaqësuesit politikë shqiptarë të Bujanocit dhe Preshevës, por pa pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Medvegjës është baraz me “dorëzimin të Medvegjës , të gjysmës së territorit të Luginës, duke lënë hapësirë të lirë dhe duke krijuar precedencën që të “lëshohet” edhe Bujanoci e më tej Presheva…”.

Ministrat Cakaj dhe Konjufca nuk duhet të “harrojnë” Medvegjën; nuk duhet të braktisin Medvegjën; nuk duhet të lënë Medvegjën pa parfaqësi; nuk duhet të heshtin për problemet madhore të medvegjasve, si pasivizimi i adresave apo humbja e të drejtës themelore për të votuar; nuk duhet të kufizohen vetëm te shqiptarët që jetojnë në Bujanoc e Preshevë, por duhet të mbrojnë të drejtat e të gjithë shqiptarëve në Serbi. Në fund të fundit, paguhen nga taksat e shqiptarëve për të realizuar detyrën kushtetuese të mbrojtjes së shqiptarëve kudo ku jetojnë, aq më shumë, kur ata jetojnë në tokat autoktone, të cilat duan t’ua rrëmbejnë pa zhurmë shteti i Serbisë. Çdo marrëveshje pa përfshirë Medvegjën në të, i shërben vetëm Serbisë, por kurrësesi ne shqiptarëve që jetojmë të diskriminuar në Serbi.

Ndaj në emër të medvegjasve, ju bëjmë thirrje Ministrave Cakaj dhe Konjufca të rishikojnë qëndrimet e tyre dhe “marrëveshjet” e arritura, sa janë në kohë, ndryshe, do të jetë historia që do t’i gjykojë… Medvegja nuk duhet të bëhet kurban për Bujanocin dhe Preshevën!

Burimi/Facebook

Medvegja, a po bëhet kurban për Bujanocin dhe Preshevën?

No Comments Aktualitet Lajme

Shkruan: Muharrem SALIHU

Zgjedhjet parlamentare në Serbi janë në prag dhe rezulti i tyre do të jetë i rëndësishëm për ardhmërinë e shqiptarëve në Serbi, veçanërisht për medvegjasit. Presidenti Vuçiç deri më tash e ka vizituar dy herë Medvegjën dhe 4 ministra të qeverisë serbe po ashtu, me qëllim inkurajimin e popullatës serbe që banon në Medvegjë, ka shkruar lideri nga Lugina e Presheves me seli ne Medvegjë z.Muharrem Salihu deputet, njeherit president i AFSED, ne editorialin e agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

Ndërkohë që drejtuesit politikë nga të dy shtetet shqiptare, apo edhe përfaqësuesit e tyre legjitim në Serbi mungojnë në Medvegjë. Nga ana tjetër, liderat politikë shqiptarë në Serbi, nuk humbasin kohë dhe për zgjedhjet parlamentare po përpiqen të plotësojnë kërkesat e tyre personale, pragmatiste dhe përfituese, pa marrë në konisederatë interesat e popullatës shqiptare në Serbi.

Shteti i Serbisë po investohet fuqishëm, me një strategji të mirëorganizuar dhe me të gjitha mjetet, e ligjshme dhe të paligjshme, të dukshme dhe të padukshme, që të shkëpusin Medvegjën nga bashkësia e 3 komunave shqiptare. Serbia po lufton fort, që të mos ketë më çështje të Medvegjës; që të mos ketë më 3 komuna shqiptare; që të mos ketë më shqiptarë medvegjas që të banojnë në trojet e tyre autoktone; dhe e gjitha kjo, që Medvegja të zbrazet nga shqiptarët; që të shkëpusi komunën shqiptare nga 2 komunat e tjera shqiptare; që të zaptojë Medvegjën pas zbrazjes nga shqiptarët, në këtë mënyrë shteti i Serbisë do të jetë përfituesi i vetëm i pasurive të shumta të Medvegjës.

Pra kemi një luftë “paqësore” nga Serbia për shpopullim të Medvegjës; për pushtimin pa ushtri të Medvegjës; dhe për zhvatjen e të mirave materiale të Medvegjës. Domethënëse, por jo e pashpjegueshme është edhe heshtja 20-vjeçare e liderave politikë të Preshevës dhe Bujanocit, të cilët Medvegjën nuk e kanë pjesë të agjendës së tyre; të cilët heshtën kur më 13 shtator 2015 mijëra votues medvegjas nuk u lejuan në kufi në Motivode që të ushtronin të drejtën e tyre të votës dhe nuk i kontestuan zgjedhjet; të cilët shmangin edhe qëllimisht përfshirjen e përfaqësuesve politikë nga Medvegja në përfaqësitë e forcave politike shqiptare në ngjarje të ndryshme në Serbi, Shqipëri, Kosovë apo më gjerë; veprime të cilat përkthehen si braktisje që i bëhet Medvegjës dhe medvegjasve në ditët e tyre më të vështira.

Në këtë situtë kritike për Medvegjën, ku dhe si gjenden dy shtetet shqiptare? Pak orë më parë, Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë z. Genti Cakaj dhe Ministri i Punësve të Jashtme dhe Diasporës z. Glauk Konjufca dolën në një deklaratë të përbashkët, ku mbështesin koalicionin e partive politike shqiptare në Luginën e Preshevës, kualicion i cili zanafillon nga takimi që z. Cakaj ka patur javë më parë në Tiranë me disa nga drejtuesit politikë të Luginës së Preshevës. Themi disa, pasi përfaqësimi ishte selektiv dhe jo gjithëpërfshirës për shqiptarët në Serbi.

Më herët, në prononcime të ndryshme në media, jemi shprehur se çdo marrëveshje që realizohet me përfaqësuesit politikë shqiptarë të Bujanocit dhe Preshevës, por pa pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Medvegjës është baraz me “dorëzimin të Medvegjës , të gjysmës së territorit të Luginës, duke lënë hapësirë të lirë dhe duke krijuar precedencën që të “lëshohet” edhe Bujanoci e më tej Presheva…”.

Ministrat Cakaj dhe Konjufca nuk duhet të “harrojnë” Medvegjën; nuk duhet të braktisin Medvegjën; nuk duhet të lënë Medvegjën pa parfaqësi; nuk duhet të heshtin për problemet madhore të medvegjasve, si pasivizimi i adresave apo humbja e të drejtës themelore për të votuar; nuk duhet të kufizohen vetëm te shqiptarët që jetojnë në Bujanoc e Preshevë, por duhet të mbrojnë të drejtat e të gjithë shqiptarëve në Serbi. Në fund të fundit, paguhen nga taksat e shqiptarëve për të realizuar detyrën kushtetuese të mbrojtjes së shqiptarëve kudo ku jetojnë, aq më shumë, kur ata jetojnë në tokat autoktone, të cilat duan t’ua rrëmbejnë pa zhurmë shteti i Serbisë.

Çdo marrëveshje pa përfshirë Medvegjën në të, i shërben vetëm Serbisë, por kurrësesi ne shqiptarëve që jetojmë të diskriminuar në Serbi. Ndaj në emër të medvegjasve, ju bëjmë thirrje Ministrave Cakaj dhe Konjufca të rishikojnë qëndrimet e tyre dhe “marrëveshjet” e arritura, sa janë në kohë, ndryshe, do të jetë historia që do t’i gjykojë… Medvegja nuk duhet të bëhet kurban për Bujanocin dhe Preshevën!

Burimi/preshevajone.com/

Medvegja në rrezik: kërcënohet nga shovinizmi serb dhe politikat e Cakajt dhe Konjufcës

No Comments Lajme Opinion

Shteti i Serbisë po investohet fuqishëm, me një strategji të mirorganizuar dhe me të gjitha mjetet, e ligjshme dhe të paligjshme, të dukshme dhe të padukshme, që të shkëpusë Medvegjën nga bashkësia e 3 komunave shqiptare
Muharrem Salihu
Zgjedhjet parlamentare në Serbi janë në prag dhe rezulttai i tyre do të jetë i rëndësishëm për ardhmërinë e shqiptarëve në Serbi, veçanërisht për medvegjasit. Presidenti Vuçiç deri më tash e ka vizituar dy herë Medvegjën dhe 4 ministra të qeverisë serbe po ashtu, me qëllim inkurajimin e popullatës serbe që banon në Medvegjë. Ndërkohë që drejtuesit politikë nga të dy shtetet shqiptare, apo edhe përfaqësuesit e tyre legjitim në Serbi, mungojnë në Medvegjë! Nga ana tjetër, liderët politikë shqiptarë në Serbi, nuk humbasin kohë dhe për zgjedhjet parlamentare po përpiqen të plotësojnë kërkesat e tyre personale, pragmatiste dhe përfituese, pa marrë në konisederatë interesat e popullatës shqiptare në Serbi.

Shteti i Serbisë po investohet fuqishëm, me një strategji të mirorganizuar dhe me të gjitha mjetet, e ligjshme dhe të paligjshme, të dukshme dhe të padukshme, që të shkëpusë Medvegjën nga bashkësia e 3 komunave shqiptare. Serbia po lufton fort, që të mos ketë më çështje të Medvegjës; që të mos ketë më 3 komuna shqiptare; që të mos ketë më shqiptarë medvegjas që të banojnë në trojet e tyre autoktone; dhe e gjitha kjo, që Medvegja të zbrazet nga shqiptarët; që të shkëpusë komunën shqiptare nga 2 komunat e tjera shqiptare; që të zaptojë Medvegjën pas zbrazjes nga shqiptarët. Në këtë mënyrë shteti i Serbisë do të jetë përfituesi i vetëm i pasurive të shumta të Medvegjës. Pra kemi një luftë “paqësore” nga Serbia për shpopullim të Medvegjës; për pushtimin pa ushtri të Medvegjës; dhe për zhvatjen e të mirave materiale të Medvegjës.

Domethënëse, por jo e pashpjegueshme është edhe heshtja 20-vjeçare e liderave politikë të Preshevës dhe Bujanocit, të cilët Medvegjën nuk e kanë pjesë të agjendës së tyre; të cilët heshtën kur më 13 shtator 2015 mijëra votues medvegjas nuk u lejuan në kufi në Motivode që të ushtronin të drejtën e tyre të votës dhe nuk i kundërshtuan zgjedhjet; të cilët shmangin edhe qëllimisht përfshirjen e përfaqësuesve politikë nga Medvegja në përfaqësitë e forcave politike shqiptare në ngjarje të ndryshme në Serbi, Shqipëri, Kosovë apo më gjerë; veprime të cilat përkthehen si braktisje që i bëhet Medvegjës dhe medvegjasve në ditët e tyre më të vështira.

Në këtë gjendje kritike për Medvegjën, ku dhe si gjenden dy shtetet shqiptare? Pak orë më parë, Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë z. Genti Cakaj dhe Ministri i Punëve të Jashtme dhe Diasporës z. Glauk Konjufca dolën në një deklaratë të përbashkët, përmes së cilës mbështesin koalicionin e partive politike shqiptare në Luginën e Preshevës, kualicion i cili zanafillon nga takimi që z. Cakaj ka patur javë më parë në Tiranë me disa nga drejtuesit politikë të Luginës së Preshevës.

Them disa, pasi përfaqësimi ishte selektiv dhe jo gjithëpërfshirës për shqiptarët në Serbi. Më herët, në prononcime të ndryshme në media, jam shprehur se çdo marrëveshje që realizohet me përfaqësuesit politikë shqiptarë të Bujanocit dhe Preshevës, por pa pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Medvegjës, është baraz me “dorëzimin të Medvegjës, të gjysmës së territorit të Luginës, duke lënë hapësirë të lirë dhe duke krijuar precedentin që të “lëshohet” edhe Bujanoci e më tej Presheva…”.

Ministrat Cakaj dhe Konjufca nuk duhet të “harrojnë” Medvegjën; nuk duhet të braktisin Medvegjën; nuk duhet të lënë Medvegjën pa parfaqësi; nuk duhet të heshtin për problemet madhore të medvegjasve, si pasivizimi i adresave apo humbja e të drejtës themelore për të votuar; nuk duhet të kufizohen vetëm te shqiptarët që jetojnë në Bujanoc e Preshevë, por duhet të mbrojnë të drejtat e të gjithë shqiptarëve në Serbi.

Në fund të fundit, paguhen nga taksat e shqiptarëve për të realizuar detyrën kushtetuese të mbrojtjes së shqiptarëve kudo ku jetojnë, aq më shumë, kur ata jetojnë në tokat autoktone, të cilat po ua rrëmben pa zhurmë shteti i Serbisë. Çdo marrëveshje pa përfshirë Medvegjën në të i shërben vetëm Serbisë dhe kurrësesi ne shqiptarëve që jetojmë të diskriminuar në Serbi.

Ndaj në emër të medvegjasve, ju bëjmë thirrje Ministrave Cakaj dhe Konjufca të rishikojnë qëndrimet e tyre dhe “marrëveshjet” e arritura, sa janë në kohë, ndryshe, do të jetë historia që do t’i gjykojë… Medvegja nuk duhet të bëhet kurban për Bujanocin dhe Preshevën!

Cilësia e lartë gazetareske kërkon përkushtim dhe dashuri. Ju lutem ndajeni këtë artikull me të tjerë duke përdorur vjegzën/linkun përkatëse

Burimi/shqiperiajone.org

Ekskluzive: Londra ia kthen Kurtit revolet e Isa Boletinit

No Comments Histori

Revolet që dikur i ishin marrë patriotit Isa Boletini në hyrje të një ministrie londineze, nga sot do ta kenë fatin të pushojnë në muzeun e Kosovës apo Shqipërisë.

Nga dita e sotme ato janë në duar të sigurta, te patriotit të shekulllit të ri, Albin Kurti.

Në një vizitë të Kurtit në angli, autoritetet e këtij shteti ia dorëzuan Kurtit dy revolet

“Merri këto e ktheni në vendin e tyre. Le të pushojnë atje ku pushon Isë trimi. Problem ka qenë ai djalë. Keq na pat mashtru”, mësohet se i ka thënë përfaqësuesi anglez Kurtit kur ia ka dhënë armët.

Kurti ka falënderuar anglezët për revolet.

“Uroj që këto të mos kenë nevojë të vijnë prapë në vendin tuaj”, ka thënë ai.

Burimi/bota.live/