Home

Lajme

Ecuri i programeve ne radio Projekt 21 !

No Comments Aktualitet Lajme

Ne diten e premte te dates 7 shkurt 2020 , ne programin e drejtuar nga Studio nr. 2 , si zakonisht ne ora 20.00 u hap programi dhe me pas , ju kushtua nje program , Bilibilit te Kosoves , Nexhmije Pagarusha e cila u nda me 7 shkurt nga jeta ! Programi titullohej : – Program homazh per Nexhmijen !

Ne fillim u percollen disa kenge dhe ne vazhdim u percoll jeta e saj e me pas dhe pjese te shkeputara nga intervistat e saj ne media . Zeri i saj buciti ane e mbane botes nepermjet radio Projektit 21 , ne Kopenhagen te Danimarkes .

Programi ishte percaktuar nje ore ne nderim te kesaj figure te madhe te muzikes shqiptare e cila nderroi jete ne moshen 86 vjecare, nga nje semundje e rende . Ajo do percillet diten e diele ne Pagarushe , vendin e saj te lindjes .

Ne pjesen tjeter ishte zgjedhur nje interviste me perfaqesuesin e komunitetit shqiptar te Ukraines z. Aleksandr Dermentli . Ai fliste mire gjuhen shqipe dhe folem me te per punen dhe aktivitetin e Komunitetit shqiptar atje, me cfare merreshin, sa respektohej flamuri dhe plot pyetje te tjera . Donin te ndertonin shkollat shqipe qe femijet e tyre ta mesonin gjuhen e te parve te tyre shqiptare nga Vithkuqi i Korces . Komunitetin e kishte vizituar edhe Ministri per diaspore z. Pandeli Majko, ku ai u kish premtuar ndihme ne libra shkollore dhe paisje te tjera per hapjen e shkollave shqipe . Z. Aleksandr premtoi se me nje grup shqiptaresh nga Ukraina do te vizitonin Vithkuqin te parin e pastaj , Krujen dhe me ralle qytetet e Shqiperise dhe te Kosoves . Shpresojme se do ta kemi dhe here te tjera ne programet e radios tone z. Aleksandr.

Me pas ne programin e nates , kishim nje bisede me Dr. Jurgen Malaj , nje bashkeatdhetar , me banim ne Suedi prej 6 vitesh . Ai kishte krijuar ne 2012 ne Rome me nje grup bashkeatdhetaresh nje organizate me emrin – World albanian congres . Me pas ai erdhi dhe u vendos ne Suedi dhe ketu zhvilloi aktivitete ne sherbim te ceshtjes kombetare dhe pas takimesh te shumta z. Jurgen vendos te beje nje kongres ne Prishtine ne datat 8,9 dhe 10 maj 2020 ! Ky kongres eshte mbare kombetar , do te kete nje platforme kombetare , me pas do te kete te gjitha organizmat e saj te qeverisjes dhe kongresi do te jete i pervitshem. Per te interesuarit , mund te klikojne ne www.walbc.com dhe ne www worldalbaniancongress.org dhe mund te gjejne informacionet e nevojshme !

Kesaj bisede ju bashkangjiten edhe z. Kostaq Papa , deputet dhe z. Frederik Ruco , Asip Demiri dhe z. Sevdije Sadiku , juriste nga Kosova .

Te gjithe i premtuan se do ta ndihmojne z. Jurgen dhe do ti gjinden prane per cfare do dhoj problemesh qe do te kete !

Urojme qe ky kongres ti shkkoje mbare dhe tja arrije qellimit per te cilin do te mblidhet !

Per Radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *