Home

Lajme

E Diela e debatit !

No Comments Lajme Opinion

Te dielen e dates 09/02/2020 , ne fillim te programit , ju kushtuan disa minuta per kengetaren e madhe Kosovare , Bilbilin e Kosoves Nexhmije Pagaruashen , sepse dje ishte dite ziet e shpallur nga Presidenti i Kosoves z. Hashim Thaci .

Ne vazhdim ne ora 21 .00 filloi debati per bashkimin e opozites shqiptare ne Maqedonine e veriut e konkretisht te Aleances per Shqiptaret, te Ardhemerise dhe te Beses . Nese do te arrihet bashkimi i ketyre tre partive , fitorja do te jete e shqiptarve , ndaj Kryetari i te drejtave te njeriut per Maqedonine e Veriut Dr. Adil Mustafa u beri thirrje partive politike opozitare te bashkohen , por programit ju bashkangjiten plot te ftuar te tjere , ku sejcili i beri thirrje qe te ndikojne tek partia e tij.

U paraqiten dhe nga diaspora e Amerikes dhe atyre ju kekua qe te ndikojne ne bashkimin e opozites . Ne kete debat mori pjese edhe z. Kostaq Papa qe dha mendimin e tij ne lidfhje me kete ceshtje .

Ne pjesen tjeter ishte nje bisede me z.Flamur Metushi i cili foli per situaten e mergimtarve ne Suedi dhe me pas foli edhe per situaten ne Shqiperi , ku po largohen shume te rinj dhe po boshatisin , ku ne shtepi kane mbetur vetem pleq . Gjithashtu ai shtoi iden e bashkimit te diaspores .

Ne fund u mbyll me nje analize te z. Kostaq Papa !

Per Radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *