Home

Lajme

Bisede me Pr. Dr. Gezim Bocari !

No Comments Aktualitet Lajme

Ne pjesen e dyte te dites se Diele te dates 8 mars 2020 , ne ora 22.30 , bashkebiseduam me Pr. Dr. Gezim Bocari i cili ishte Kryetar i shoqates se Pronarve te Shqiperise . Me te u bisedua per situaten e pronave qe nga clirimi i Shqiperise e deri ne ditet tona. Gabimet qe jane bere , nga Diltatura , duke ju a marre me force pronen private familjeve te medha dhe duke e shperndare ate.

Por u fol edhe per reformat e marra pas viteve te 90 ´qe u bene ndertime pa kriter dhe pa u pyetur se e kuj eshte ajo prone. Ardhja e sistemit te ri politik ne Shqiperi dhe vendosja gjoja e demokracise , nuk e zgjidhi pronen e shtetasve te vet , qe token ta coje tek i zoti , tu jipen pronat e grabitura dhe pasurite e veta qytetarve . Sot Shqiperia eshte ne nje udhekryq , por ka gjithnje zgjidhje, por politika nuk po merr asnje vendim per zgjidhje , se i mjafton rremuja , per te perfituar per vete .

U kerkua nga diaspora qe ato qe jane te organizuar ne shoqata , tu drejtohen shteteve te tyre ku ata jetojne e punojne qe te ndikojne tek Shqiperia qe pronen tja kthejne pronarve legjetim .

Ai ishte skeptik per bashkimin e shqiptarve, sepse ngulte kembe qe prona duhet tu kthehet pronarve, sepåse pa ju kthyer prona pronarve , nuk ka se si te behet bashkimi i tokave te shqiptarve .

Pas z. Gezim foli edhe z. Frederik Ruco , per bashkimin e shqiptarve dhe per konferencen e 19 janarit , qe ajo kerkon zbatim nga te gjithe ne , qe te bashkohemi per ti dhene Shqiperise dhe shqiptarise kushte me te favorshme per te ecuar me perpara . Pjese e bisedes u bene edhe avokat Zace Islami, z. Petro Luarasi dhe deputeti i Parlamenti te Shqiperise z. Kostaq Papa !

Shkruar per radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Danimarke – date 9 mars 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *