Home

Lajme

Bisede me z. Ina Kurti !

No Comments Aktualitet Lajme

Ne vazhden e bisedave te ndryshme , ne ditet e Premte dhe te Diela , ne kete te Diele te dates 8 marsh 2020 , ne fillim te programit , nga ora 20.00 u ndertua nje program me kenge te ndryshme per nenat tona dhe me poezi per kete dite te shejte te nenave, grave dhe vajzave shqiptare.

Ne ora 21.00 filluam biseden me z. Ira Kurti , ku z. Ira percolli mesazhe te qarta per situaten ne te cilen gjindet Shqiperia sot . Qe ne fillim ajo percolli nje mesazh urimi per te gjitha femrat shqiptare , me rastin e festes se 8 marsit . Ne vazhdim ajo na njohu me ato cfare i kane bere pershtypje ne Shqiperi ne krahasim me pervojen e saj qe kishte fituar ne Kanada . Vuri ne dukje shume probleme qe duhet te gjindet rrugezgjidhja , qe edhe Shqiperia te jete perkrah vendeve te perparuara, se eshte nje vend qe i ka te gjitha resurset e duhur , por neglizhenca e qeverise i ka lene shume mbrapa zhvillimin ekonomik te vendit, hapjen e vendeve te punes dhe zbatimi i te drejtave themelore te shtetasve shqiptar .

Nje tjeter problem ne te cilin u fokusua z, Ira ishte edhe ai per ndryshimin e sistemit zgjedhor ne Shqiperi , qe vlen per te dyshuar , ndaj duhet nje reforme e tere per tu bere ne kete drejtim , qe tu jipet mundesia dhe mergimtarve per te votuar .

Nje tjeter ceshtje ishte edhe problemi i respektimit te Kushtetutes qe nuk respektohet nga ato vete qe e kane bere dhe politika , qe eshte sot ne fuqi.

E moren fjalen dhe diskutante , ku dhane idete e tyre , me problet qe shtroi z. Ira !

Per Radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Danimarke , date 9 mars 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *