Home

Lajme

Valton Berisha me historinë e tij në radio Projektin 21 !

No Comments Intervista Lajme

Valton Berisha , një ushtar i UCK , që në fillimet e luftës për lirinë e Kosovës, ai ju bashkua , kësaj ushtrije dhe rrugëtimi i tij dhe bashkimi në Gllogjan dhe betimi me komandant Ramush Haradinaj , më pas dhe rrugëtimi i tij drejt Shqipëris ishin një histori që na emocioni të gjithë dëgjuesit e radio Projektit 21 , kudo që ishin ato . Një histori tepër e sinqertë dhe e treguar me detaje . Më pas ai tregoi edhe kalimin e kohë në Tropojë dhe bombardimet e armikut , por që me shumë vështirësi arriten të hynin në tokën amë e më pas për ditë me rallë duke u ushtruar nga komandantë të pregatitur mirë .

Më pas Valtoni na tregoi se si e morën rrugën për të hyrë në frontin e luftës, por dhe mënyrën se si përdoren ata , në rresht për një dhe komanda përcillej njëri pas tjetrit , por ai tregon se brenda atij grupi të madh që po hynte në luftë , urdhërat deformoheshin nga shipfolës , që punonin në sherbim të shkaut . Dhe ai e bazon thenien e tij , ku thotë, se kur ne kemi hyrë në Kosovë , o me dashje o pa dashje është shkrepur një armë dhe më pas përmbi ne janë hedhur raketa me drita, për të mesuar armiku , se ku janë të vendosur forcat tona . Por në një moment nga ana jonë është qelluar nga krahu jonë dhe është eleminuar , por më pas janë hedhur dhe të tjera ku ne jemi hetuar nga forcat armike dhe mbi ne ështe granatuar . Gjatë granatimit , copar e granatës kane goditur edhe Valtonin , ku ai ka bërë qëndrim, por forca shpërthyese e ka hedhur në ujë ! Ai tregon se kishin problem se nuk njiheshin me terrenin, por vec ishin të orintuar se gjatë hyrjes në Shqipëri kishin parë kuaj të ngordhur dhe ato prisnin të shikonin kuajt e ngordhur për të kuptuar drejtimin e tyre që duhej të merrnin .

Por Valtonit filloi që ti rëndohet plaga dhe holli nga krahu municionin dhe syë filluanti errësoheshin , ndaj kërkoi ndihmen e shokëve , duke u rinkthyer në Shqiperi , kur ju afruan teritorit shqiptarë Valtonit i kish ra të fiktë dhe ish përmendur kur ushtarë të UCK kishin ardhur me mushka për ta tërhequr , por gjate rruges mushka ecej në terren të keq dhe ai kishte problem me plagen , nga që copat e granatës i kishte në trup. Ishte njeriu i parë që mbërriti në spitalin e Bajram Currit . U muar në përkujdesje nga mjeket, por ato nuk kishin mjeten e nevojshme për ta operuar, por me ato mundësi ja kryen një pjesë të operimit …

Shen. Shkrim i paperfunduar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *