Home

Lajme

Një natë e vecantë me Mihallaq Andrean !

No Comments Aktualitet Lajme

E diela e 29 mars 2020 dhe ora 21.00 u prit me shumë interes nga dëgjues të shumtë të radio Projektit 21 ! Ishe i ftuar në këtë mbremje , për të bërë një bisedë nëpërmjet skypes kantautori i kënges korcare Mihallaq Andrea ! Në oren fiks , filloi biseda me mjeshtrin . Bisedën e filloi me një falenderim , për ftesën që Moderatori i kish bërë dhe më pas përsheëndetja tjeter ishte për gjithë dëgjuesit e radios në mbarë botën ku na dëgjojnë ato. Më pas biseda vazhdoi për fëmijerinë e tij, për rrugët me kalldrem , ku ai kish kaluar fëmijërin e tij . Mihallaqi kish filluar me kompozimet e këngëve të tija që në moshën 14 vjecare . Një vajzë i moshës së tij i bjen një poezi dhe i kërkon ta bëjë këngë dhe Ai me kitarën e tij fillojë ti bëje melodinë e këngës dhe ajo këngë këndohet sot nga rinia në mbrëmjet e tyre të ndryshme që organizojnë . E bukura ishte se Mihallaqi e kish bërë në qytetin e Shkodres dhe për pak minuta u fol dhe për mrekullinë që i dha Shkodra dhe njerëzit e saj . U kujtua dhe një mik i përbashkët i Mihallaqit dhe i moderatorit , shkrimtari Riza Lahi i cili kishte bërë shumë teskste për këngët e Tij.

Por jeta e Mihallaqit nuk kish qënë e lehtë , ai ishte përballë me humbjen e të dy këmbëve , nga një sëmundje e rëndë. Por ai u ndalua të këndonte në skena dhe të shkonte në shkollë të lartë, sepse një vëlla ishte i arratisur .

Ai ishte pjesëmarrës edhe në festivalin e 11-të në RTSH , ku edhe Mihaqi u dënua përsëri për të mos kënduar ! Por pas viteve të 90 `atij ju hap rruga për të vazhduar dashurinë e tij këngën , ku në repertorin e tij numërohen rreth 500 kënge , që këndohet në gëzimet familjare , janë këngë të vet popullit . Për dëgjuesin e radio projektit Ai solli tre këngë të kënduara live . Kishte mjaftë mesazhe, ku kishte një numër të konsiderueshën edhe nga Korca e tij që kishin marrë vesh se Ai do të ishte në radio atë natë . Më pas telefonoi edhe Deputeti i Parlamentit Shqiptar z. Kostaq Papa që falenderoi këngëtarin për mbrëmbjen e këndeshme që soli dhe e ftoi që të organizojë një koncert në një nga mjediset afër sallës së parlamentit shqiptar për të dhë koncertin !

Më pas në oren 22.30 , ku ishte dhe pjesa e dytë u bashkëbisedua me Mikun tanë të radio Projektit në Gjirokastër , Florjan Canaj . Ai tha se Gjirokastra nuk ka asnjë të infektuar me Covid 19 dhe ne që jemi në periferi dalim dhe bëjmë punët e stinës në bahcet tona. Më pas ai kërkoj nërmjet valëve të radios , që grupit të djemve të Labërisë që duan të heqin dy bustet e tradhëtarve të kombit, qe janë v¨në në mënyrë të padrejte , ti bashkohet edhe shumë shqiptar nga të gjitha trojet etnike, sepse sa më shumë aq më mirë do të ishte .

Në lidhjen tjetër ishim direkt nga Tirana me dr. Pëllumb Pipero , mjekinfeksionist në spitalin , Nënë Tereza , me të cilïn folëm për situatën me Covid 19 , në Shqiperi dhe porositë dhe këshillat e tij , se si mund të ruhemi nga ky virus tepër i rrezikshëm që po merr jetë njerzish nga e mbarë bota . Kishte mjaft pyetje që ju drejtuan Doktorit dhe ai premtoi që do të ishte përsëri o të premten ora 23 , o të dielen , nga ora 22.00 në valët e radio Projektit 21 , për të ju përgjigjur pyetjeve të shumta që kanë ardhur në studio .

Më pas foli dhe profesorin e Universitetit te Shendetesise z. Gëzim Bocari i cili trajtoi temën e Convid 19 , më gjërë dhe dha disa ide të tija , nga është shkakëtuar dhe si duhet të ruhemi nga ai.

U fol nga z. Frederik Ruco për një bërthamë të krijuar për tu pregatitur për një kongres mbarë kombëtar , për cështjet shqiptare të pa zgjidhura. U fol gjatë edhe për pronat që në Shqipëri nuk po shkon tek i zoti dhe të gjitha këto tema mjaftë të rëndësishme duhet të trajtohen , por edhe dr, Adili , krahas bisedës së tij për Convid 19 , foli dhe për organizimin e nje kuvendi të datës 19 janar 2020 , që u organizua , nën drejtimin e z. Frederik , ku aty dualën me disa ide për bashkimin e të gjithë shqiptarve . Do të punohet dhe për bashkimin e grupeve të tjera që janë të ndara , që janë plot të tilla në hapësiren mbarë shqiptare .

Për Radio Projektin 21 Luigj Shkodrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *