Home

Lajme

Hyzri Salihu: Bashkësia Ndërkombtare duhet të ja ndaloj Serbis të flas për Republiken e Kosovës

No Comments Aktualitet Lajme

Ju të nderuar Bashkësi Ndërkombtare konkretish NATO në krye me Ameriken keni bombarduar Beogradin për arsye se ka bëre gjenocid ndaj popullit shqiptar në Kosovë dhe sot ajo të folë për Kosoven është paradoksi ma i madh i shekullit 21 .

Pavarësi e Kosoves është punë e kryer dhe nuk ka kthim mbrapa përveq se mundë të bashkohet me Republiken e Shqipëris dhe viset tjera etnike shqiptare.

Prandaj urgjentisht te ju ndalohet që të folë e aq ma pak ta pengoj serbia Republiken e Kosoves që ju të nderuar Bashkësi Ndërkombtare e keni ndihmuar për tu bërë Shtetë më i ri në Evropë.

Armata e Shtetit të Republikes së Kosoves duhet sa ma shpejtë të formohet me kompetenca të plota të një Struktura e gatshme për ti përballuar sfidat e kohes në koordinim të ngusht me Shtetet e Bashkuara të Amerikes dhe NATO,në.

Burimi/botapress.info

Shqipëria Amanet!

No Comments Argëtim Histori

Takime e shpeshta mes miqsh edhe nuk jan interesante, por kur në takime pune mblidhen pasardhësit e etërve të kombit duke evokuar kujtime nga e kaluara e etërve dhe duke biseduar për të ardhmen e Shqipërisë dhe kombit tonë, gjithnjë kanë brenda vetes dicka me shume se nje takim te thjeshte!

Mehmet Prishtina, pasardhes i trungut familjar të Patriotit e ish Kryeministrit të Shqipërisë Hasan Prishtinës, Gazmend Boletini nipi i tribunit e patriotit Isa Boletini, Qamil Vlora nip i Ismail Qemalit, te shoqeruar edhe nga Heroi i diteve tona gazetari Marin Mema dhe miq te tjerë, na bëjnë te besojm se tradita e atdhedashurise dhe kontributi i eterve te kombit nuk ka mbetur i mbuluar ne pluhurin e harreses.

Evokime kujtimesh nga e kaluara, nga historia e lavdishme e kombit dhe ditet e krenarise kur Hasan Prishtina udhehiqte diplomacine por edhe kryengritjen anti osmane e Isa udhehiqte krahun ushtarak te Qeverise se Ismail Qemalit ne fillim e pastaj edhe luften kunder serbeve, jane vetem disa nga momentet e ketyre takimeve.

“Tansia e Shqiperisë deri ne vdekje” ishte nje nga motot e Patriotit Hasan Prishtina. Zakonisht me keto thenie nga Hasan Prishtina e me luften e Isa Boletinit edhe takimet behen me interesante e te prire nga plaku i Vlores Ismail Qemali.

Te ecim bashk per kombin, te mos ndalemi asnje moment, eshte nje besatim i ri i Mehmet Prishtines, Gazmend Boletinit, Qamil Vlores te shoqeruar edhe nga prof Eqrem Zenelaj dhe gazetari hero Marin Mema.

A është ky një “Taksim” i ri, nje fillim i ri apo… mbetet te shihet ne te ardhmen.
Burimi/hasanprishtina.eu