Home

Lajme

Frashër Racaj – Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar !

No Comments Intervista Lajme

Të dilën e datës 5 prill 2020 , në orën 21.00 , ishte mysafir i programit z. Frashër Racaj, një aktivist i vjetër i cështjes shqiptare ! Këtë rallë ai shumë modest foli për Lëvizjen për Shqipëri të Bashkuar ! Ai foli për aktivitetin e kësaj Lëvizje dhe gjithë Platëformen e Bashkimit Kombëtar !

U fol për disa nisma që kjo Lëvizje ka ndërmarrë gjatë ushtrimit të saj , si takimet në të gjitha trojet shqiptare ku është pritur mjaft mirë . Për shkat të veprimtarisë së saj të dendur , drejtuesve u është ndaluar hyrja në Greqi , duke i shpallur persona “non grata” . Antarë të kësaj Lëvizje , kanë ngritur flamurin shqiptarë në Himarë dhe në troje të tjera Shqiptarë ! Një emocion i vecantë i kësaj Lëvizje ka qënë ngritja e flamurit Kombëtar në Decic , ku në 1911 , u ngrit nga kryetrimi Ded Gjoluli ! Të gjithë pjesëmarresit u ndjenë , sa krenar , aq të emocionuar , por u betuan që do ti sherbejnë cështjes Kombëtare deri në flijimin e tyre !

Tek tregonte z. Frashër momente të tilla të aktiviteteve të ndryshme , mjaft nga dëgjuesit , donin të kontaktonin , me z. Frashër edhe pse me z. z. Frashër kishim rëne dakort , që biseda , mund të shkonte deri në një orë , por telefonatat ishin të shumta, por për shkak të një biseda tjetër në ora 22.30 me doktor Pëllumb Piperon , na u desh që ta ndërprenim bisdën me z. Frashër Racaj ! Por z. Frashër duke parë interesimin e shumë personave për të bashkëbiseduar më të , premtoi , që Ai do të jetë në radio edhe gjatë fund javës tjetër në pritje , nëse dikush ka ka dëshirë të kontaktojë me të !

# # #

Më pas në orën 22.33 filloi biseda me Dr. Pëllumb Piperon , doktori që në këtë situatë është i pranishëm në të gjitha TV në Shqipëri . Me të folëm për situatën e Convid 19, si ajo është e pranishme në Shqipëri dhe masat që po merren shtërguese që ka marrë Qeveria shqiptare në kuadër të kësaj apademie botërore . Po ashtu Doktori ju përgjigj dhe pyetjeve të shumta që kanë ardhur nga dëgjuesit e radio Projektit 21 !

Në ora 23.00 ishim në një lidhje me Gjirokastrën , me përfaqësuesin e “Djemëve të Labërisë ” z. Florian Canaj i cili foli për situatën që ka ndollë në Himarë , ku nacionalistë grekë , kanë ngritur një kryq të madhë , me flamurin grek . Z. Florian , në emer të “Djemëve të Labërisë” , kërkoi që qeveria shqiptare ta heqë kryqin e vendosur pa asnjë leje , nga shteti , ku ai kryq është jashtë ambjenteve të kishës, por dhe i vendosur në këtë kohë ku vet qeveria e ka shpallur , situatë lufte dhe mos qarkullim i lirë i popullatës, ku vec lëvizja duhet bërë me marrje leje ! Ju bashkuan edhe mjaftë të tjerë këtij vendimi !

Në ora 24.00 ishte një telefonatë nga Qyteti i Fierit , ku gazetari Vladimir Mucaj , foli për situatët për Corona virusin , në qytetin e tij dhe masat e marra , por ai u fukusua edhe në një problem që kishte ndollur në kufirin me Greqinë, ku nga pala greke , qytetarë shqiptarë ishin lejuar të kalonin , por që pala shqiptare nuk i ka lejuar që te udhëtonin në tokën shqiptare ! Rreth 40 shqiptarë me gra dhe fëmijë , kanë kaluar natën jashtë , ai kërkoi që Qeveria shqiptare , duhet të marrin masa urgjente dhe këto shqiptarë të gjindet një zgjidhje me ta !

Më pas një telefonatë tjetër na coi në Fushë – Krujë . Z. Artan Murataj denoncoi disa skandale me ndarjen e ndihmave familjeve të varfëra të këtij qyteti , por dhe pensionistëve pa përkrahje dhe atyre me asistencë sociale . Ai tha se ndihmat , po ndahen , në bazë të simpatizanëve të partive . Por ajo që ai deklaroi më pas ishte dhe më e rëndë ! Ai deklaroi për radio Projektin 21 në Danimarkë , se ishte kërcënuar nga persona , me maska në fytyrë dhe që ai nuk i kish njohur fare e kjo vetëm se kishte kerkuar një të drejtë që po i shkilej ! Nga drejtuesi ju kërkua që ai duhet të bëjë denoncim nër polici .

Gjatë programit , kishte edhe ndërhyrje nga zotrinjët Frederik Ruco, Dr. Adil Mustafa dhe deputeti i Parlamentit të Shqipërisë z. Kostaq Papa !

Për Radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Danimarkë me 08/04/2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *