Home

Lajme

Bisede me Avokat Danny Shaqe dhe aktivisten Arta Hysi !

No Comments Intervista Lajme

Nje mesazh i ardhur nga një mike e inja në facebook , ku më zugjeron që njeh një zonjë në Londër , që në kë situatë të rëndë Pandemie të Convid 19 , po ndihmojnë pensionistë dhe familjarë dhe shqiptarë që janë pa letra në Angli , për ti ndihmuar nga vetëvetja kë njerëz që kanë shumë nevojë për ndihmë. Menjëhere pranova dhe i kërkova që të më lidh me të. Më ka tërhequr gjithmonë humanizmi , më ka shoqëruar në të gjithë jetën time edhe në keto momente që po hedh këto rrjeshta nga tastatura e kompjuterit . Askush nuk më detyron as të mbaj radion, por as të bëj këto shkrime , për këto mysafir që vinë cdo të premte dhe të diele ne programin e radio Projektit 21 . Më pëlqen kjo gjë dhe e bëj me shumë kënaqësi !

Pasi z. Arta më vuri në dijeni dhe lamë dhe oren se kur do të fillojmë bisedën , ajo më sugjeroi që të kishim edhe një avokat , që punonte pranë Gjykatës së lartë , por që ishte një humanist i jashtëzakonshëm ! Menjeherë e pranova me kënaqësi më të madhe , por kërkova ndjesë se koha ishte e limituar, sepse kisha mysafirë të tjerë në rallë .

Dhe kur filluam bisedën ishte kënaqësi me të vërtet të komunikoje me këta dy njerëz të mirë ! Biseda me ta ishte shumë e ngrohtë , ato me shumë pasion flisnin për atë cfarë po bënin në këto ditë të vështira për shumë bashkëatdhetarë tonët në Britaninë e madhe ! Por ato ishin shumë optimist dhe të pandalur në ndihmën që do ti jipnin edhe në ditët në vazhdim. Duke parë këtë kontribut të këtyre njrzve të mirë u ishin bashkuar edhe një numër i madh personash , që sejcili nga buxheti i tyre , dërgonin ndihma tek ata që kishin më shumë nevojë. Por krahas ndihmave ata kishin krijuar një lidhje interesante , për ata bashkëatdhetarë që do të kishin nevojë për ndihmë mjekësore , kishin gjetur një mjek shqiptar , ku ai ishte treguar i gatshëm që të afrojë ndihmën e tij në këtë drejtim . Avokat Danny , një njeri që kishe kënaqësi të komunikoje me të se përcillëte vetëm mirësi , ai kish sakrifikuar detyren e tij , si e si që ti ndihmojë njerzit që kishin nevojë për letra apo cdo gjë tjeter , ai shpesh ndihmonte edhe pa para. Kishte vënë numrin e tij në dispozicion në rrjetet sociale , që tu gjindej në ndihmë atyre që do të kishin nevojë për te ! Akte të tilla humane takon rallë në këtë botë të eger , ku njeriu për njeriun është kthyer ne ujk . Këto njerez duhen vlerësuar nga ne të gjithë dhe u duhet dhënë nderimi që ata meritojnë vërtetë.

Z. Arta tregoi për nismat e marra nga pjesëtarët e këtij grupi humanitarësh , se si ata shkonin market më market për të blerë sepse ushqimet nuk jipen me shumicë, por u duhet që të shetisin shumë për ti kompletuar ato paketa familjare. Jo vetëm që paguanin nga xhepi, por dhe i blinin dhe i dërgonin deri në adresën e nevojtarit ! Valle a nuk janë vepra të mira këto dhe a nuk duhen përgëzuar këto njerëz të mrekullueshëm , që rrogën e tyre e ndajnë me të tjerët në këto ditë të kësaj lufte të fsheftë që po merr jetë njerzish !

Ajo tegon se kanë hapur nje faqe në facebook ku njerëz që kanë nevojë mund të shkruajnë aty , nevojat e tyre dhe mund të lenë një numer telefoni për të komunikuar dhuruesi me ta . Mund të kisha folë me ta me orë të tëra për të trguar historitë e këtyre njerzve heronj të ketyre ditë të vështira që po kalon krejt globi, por koha e limituar më detyroi ta ndërpres bisdën për tu takuar një herë tjetër dhe folur më gjatë për humanizmin e tyre ! Atë mbrëmje ishin mesazhe të shumta që vinin nga dëgjues të radios , por dhe nga pjesëtar të këtij grupi , qe falenderonin mysafirët që unë kisha në program !

Në fund të ketyre shenimeve , dua dhe unë nga zemra ti falenderoj , në emër te stafit të radio Projektit 21, për humanizmin e tyre !

Për radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Danimarke me 13 prill 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *