Home

Lajme

PERSHUMEVJET PASHKET ORTODOKSISE KOMBETARE SHQIPTARE

No Comments Aktualitet Lajme

Te dashur bashkkombas te besimit te ortodoksise kombetare shqiptare kudo qe jini ne Shqiperi, Troje Etnike, Mergate,Ngulime, Emigracione Diaspore me lejoni tju uroj nga zemra : Pershumevjet gezuar Pashket! Shendet e lumturi familjare!
Ky urim me del nga shpirti bashke me lutjen qe kombi shqiptar ta kaloj sa me shpejt e me sa me pak humbje pandemine e Koronavirusit!
Ndryshe nga vitet e tjera kjo pashke ka vecorite e saj se behet ne kushtet e Pandemise dhe per kete ajo eshte nje feste apo kremtim familjar e jo komunitar sepse duhen zbatuar rregullat e karantines dhe distances sociale.
Duke qene sivjet nje feste familjare le ta kalojme te gjithe sa me paqesisht e sa me thjeshte e te mendojme per dite me te mira!
Ashtu ne familje kemi kohe te mendojme per shume gjera qe kohes, shoqerise dhe familjes i kane munguar!
Te mendojme per Solidaritetin, Ndihmen e Humanizmin!
Babezia e kesaj periudhe i kishte larguar nga njerezit keto aspekte te jetes por ja qe coronavirusi qe solli plot te keqija e qe merr jet njerezish solli dhe disa gjera pozitive e kendveshtrime te reja per jeten, shoqerine, familjen, komunitetin dhe fenomene te tjera bashkkohore.
Ashtu bashke ne familje te mendojme dhe per ata qe nuk kane familje e ndihen me te vetmuar se kurre e pa perkrahje.
Te mendojme per te moshuarit, per pensionistet, per invalidet, per te vetmuarit, per te pastrehet, per te papunet, per jetimet, per te pambrojturit e gjithe shtresat ne nevoje.
Te solidarizohemi me ta!
Te na ndjejne prane e ti ndihmojme per ta kaluar situaten!
Te jemi me humane me te tjeret, me te kujdesshem dhe me kafshet!
Koha e veshtire e Tranzicionit na beri me te ashper, koha e Pandemise mes veshtiresise na rikthen ne njerzillek!
Pashket Ortodokse sivjet jane feste familjare!
Por kudo ne bote qe ka Shqiptare Ortodoks deshiroj te ndjehen ne paqe sociale e lirshem urimin e pashkes ta japin e ta presin ne gjuhen tone te bukur, ne Gjuhen Shqipe.
Do ishte shume mire nese kudo ata do shprehnin kremtimin e festes ne objektet shqiptare te kultit, te fese sepse dhe per Shqiptaret kjo eshte feste kombetare sepse Ortodoksia Kombetare Shqiptare eshte nje shtylle e forte ne perberjen e Kombit Shqiptar!
Keshtu duke uruar ate pjese vitale te kombit shqiptar qe eshte e besimit ortodoks uroj dhe ate pjestare te minoritetit te besimit ortodoks si pjese e popullit shqiptare qe ta kaloj festen gezuar e ne paqe!
Uroj ortodokset e botes mbare per pashket , shendetin e begatine!
Motra e vllezer shqiptare Gezuar Pashket Ortodokse sepse ato jane feste kombetare shqiptare!
Si Perfaqesues Politik e shpirteror, si biri i Ortodoksise Kombetare Shqiptare ju Uroj nga zemra e Lutem per ju, per dite me te mira!
Zoti eshte me NE!
Kremtimi i Pashkes eshte nje nga mesazhet e tij qe na dergon!
Motra e Vllezer, festoni Pashket Ortodokse ne Qetesi, Paqe e Tradite Kombetare!
Si shpirtra te lire, dhe si besimtare te mire e ne tradite dhe te bashkuar do ja dalim mbi kercenimin e virusit apo kercenimin e rradhes!
Gezuar ne Harmoni e Paqe!

Juaji
KOSTAQ PAPA
Deputet i Tiranes dhe Emigracionit
Tirane 19.04.2020 ora 01.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *