Home

Lajme

Vehbi Halili , avokat dhe rapsod në valët e Radio Projektit 21 !

No Comments Intervista Lajme

Në pjesën e dytë të programit të ditës se premte të datës 17 prill 2020 të orës 22.30 , bashkëbiseduam me Avokat Vehbi Halili , por avokati ishte edhe nje Rapsod i lindun , sic e pohoi ai gjate bisedës së tij ! Sot kemi plot këngëtar biznesi , që vec kopjojnë dhe deformojnë muzikën e mirëfilltë shqiptare të përcjellur brez pas brezi nga sharkia. Historitë shqiptare i gjen në këngën me sharki . ai foli për fëmijërinë jo të mirë që kish patur , tregoi që i kishin vrarë babanë dhe njerëz të tjerë të familjes, por ai kish vazhduar shkollimin e tij për tu bërë dikushi në jetë dhe me shumë vështirësi dhe i persekutuar nga regjimi serb, që në ushtri , që nuk pranonte të përshëndeste eprorët në gjuhën serbe , por ajo ndikoi edhe gjatë shkollimit të tij dhe deri dhe në universitet, ku dhe vetë shokët e universitetit distancoheshin nga ai , se gjoja ai ishte kundra regjimit, por cfarë ishte me e keqja se në mesin e tyre kishte edhe shqiptarë , qe nuk po ju a ceki emrat – deklaroi avokati , te cilët sot janë në detyra kyce në institucionet shtetërore . Por unë eca me forcat e mija edhe kur mu dhanë pyetjet , të gjithë kishin nga 4 , mua mu dhanë dhe tre ekstra , por unë ju përgjigja jo vetëm të katërta , por dhe të tre të tjerave te tjera dhe profesorët u habiten . Por z. Vehbiu vazhdoi jetën dhe doli dhe avokat dhe sot ai ëstë në mes të Kosovës dhe Gjermanisë. Ai ka zyrë në Prishtinë , por dhe punon në Gjermani , në detyrën e avokatit . Por ai për dëgjuesit zbuloi edhe një pasion të tijin që e kish ndjekur nga fëmijëria , atë të Rapsodit , ku ai kishte në repertorin e tij 150 kënge të kënduara me sharki , ku për dëgjuesit solli tre këngë të tilla , të kënduara live me sharkinë e tij, ku e mirrte me vete ngado nga shkonte . Dhe kështu u mbyll edhe kjo mbrëmje më mysafirët e të premtes mbrëma, për tu takuar përsëri me mysafirë të tjere të dielen e datës 19 prill 2020.

Për radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani DK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *