Home

Lajme

Urime Muaji i Ramazanit nga Luigj Shkodrani

No Comments Aktualitet Lajme

Te nderuar shoke e miq te mij ,me lejo qe me rastin e fillimit te Muajit te Ramazanit ,tju uroj me gjithe zemer per te gjithe ata qe agjeroj, argjerim te lehte dhe Zoti ju a bahte kabull.
Uroj qe ky muaj e shejte dhe shume i rendesishem per besimtaret e besimit islam ti lartesoje dhe ti kthelloje mendjet e miliona besimtarve ,gje qe e ka bere shekuj me ralle . Kjo eshte nje mrekulli qiellore dhe tokesore ,sa e bukur dhe po aq e dobishme per te gjithe besimtaret.
Ramazani eshte festa qe realizon lidhjen ne mes te sakrifices se vullnetshme hyjnore me efektet pozitive toksore te asaj sakrifice,duke i bere besimtaret jo vetem ata qe ti harrojne dasite e perditeshme ,por Ramazani u mundeson gjithcka qe lypset per nje jete normale,dinjitoze ,afron njerzit,rrit vetdijen mbi detyrat dhe te drejtat,sjell vemendjen ne vlerat njerzore. Ka ndjeshmeri ,meshire,dhembshuri,dashuri,largon te keqijat,veset,hilet,zenkat,sherret,por me se miri afron secilin njeri dhe te gjithe bashke me Zotin.
I ben me te ndjeshem dhe me te dashur . Ramazani jep rastin qe te shtohet vetekontrolli,te frenohet emocioni .
Ramazani e ben njeriun me te mire dhe me te bute,me te kujdesshem,me te vemendshem ndaj vetes dhe te gjithe te tjerve.

Une Luigji ju uroj nje argjerim sa me te lehte te gjithe ju besimtarve musliman .

Urime nga Luigj Shkodrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *