Home

Lajme

Medvegja nuk eshte kurre vetem!

No Comments Aktualitet Lajme

Deputeti i Tiranes dhe Emigracionit ne Parlamentin Shqiptar Z. Kostaq Papa PhD E Drejte Nderkombetare dhe Keshilltari Komunes Medvegje e Themelues i Fondit Shqiptar per Zhvillimin ne Serbi(AFEDS) Z. Muharrem Salihu gjate nje takimi ne Hotel Rogner Tirane duke biseduar per situaten e Shqiptareve Autoktone ne Kosoven Lindore nen Serbi.
Gjate bisedes per interes te publikut ata kane bere bashke Simbolin Kombetar Shqiptar- Shqiponjen !
Duke hedhur kete foto te para disa muajve duam te kthejme ne qender te vemendjes Situaten e veshtire ne Medvegje sidomos perpjekjet genocidale te administrates Serbe per Pasivizimin e adresave te Shqiptareve nga e cila tashme e kane pesuar rreth 7000 shqiptare Autoktone qe dhe pse jetojne e frymojne ne Kosoven Lindore, Serbia ata i cregjistron sikur nuk ekzistojne!
Ne takimin e kesaj dite ze fill dhe Platforma: Medvegja nuk eshte kurre vetem!
Shpresojme qe situata ne Medvegje e gjithe Kosoven Lindore dhe Sanxhak te kthehet drejt permiresimit te jetes se Shqiptareve ne trojet e tyre!
Hedhja e kesaj fotoje sot koicidon me Diten e themelimit te Partise Emigracioni Shqiptar (PESH) dhe 23 vjetorin e kesaj Levizjeje te fuqishme politike shqiptare ne mbrojtje te Interesave Kombetare Shqiptare; ne mbrojtje te te Drejtave te Emigracionit Shqiptar kudo ne Bote por dhe ne Atdhe; ne mbrojtje dhe te drejtave te Shqiptareve ne Trojet Etnike ne Dardani dhe Shqiperine e Poshtme!
PESH ka tashme prej nje viti nje perfaqesues ne Parlamentin Shqiptar Deputetin e Tiranes dhe Emigracionit Z. Kostaq Papa zerin e vetem kombetar ne parlament i cili me fjalen e tij sensibilizon publikun per situaten ne te cilen eshte Ceshtja Kombetare Shqiptare dhe per grabitjen e madhe qe po i bene pasurise kombetare klasa e kalbur politike shqiptare!
Prej 23 vitesh PESH vazhdon te bej detyren per sensibilizimin ndaj ceshtjes madhore te Shqiptarise!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *