Home

Lajme

Shqiptaro-amerikanët të (unifikuar) për çështjen e Kosovës, pse po veprohet pas shpine të Joe DioGuardit…?

No Comments Lajme Opinion

Në vend të reagimit

LQSHA-ja me seli në Nju Jork (Joe DioGuardi), është i vetmi asociacion politiko-kombëtar i regjistruar në organet e shtetit amerikan, që e ka të drejtën e plotë për të lobuar për çështjen shqiptare në hapësirën etnike në Ballkan dhe për aktualitetin e sotëm të zgjidhjes së marrëdhënieve në mes të dyja shteteve sovrane të Kosovës dhe Serbisë.

Për hirë të së vërtetës, po theksoj pa zbuluar ndonjë “sekret” se arbëreshi dhe udhëheqësi i devotshëm i LQSHA-së Joe DioGuardi, brenda muajit dy-tre herë kalon një kohë në Shtëpinë e Bardhë në Washington, duke takuar krerët kryesorë të institucioneve të shtetit amerikan, administratën e presidentit Donald Trump, si dhe senetorë e kongresmenë, miq të respektuar të popullit shqiptar dhe të Kosovës, për të biseduar për aktualitetin politik në hapësirën etnike shqiptare në Ballkan dhe, me një prioritet të bisedimeve Kosovë-Serbi.

Letra e Shoqatës Shqiptaro-Amerikane, që është adresuar nga Nju Jorku dhe, siç thuhet në bashkëpunim me 40 shoqatat tjera nga tërë Amerika, tregon edhe njëherë se diaspora shqiptare në këto hapësira është politizuar dhe është përqarë në (modelin) ashtu siç është përçarë subjektët politike në Kosovë, Shqipëri dhe në pjesët tjera etnike në hapësirën tonë shqiptare në Ballkan.

Asgjë nuk kemi kundër letrës së Shqiptar-Amerikanëve me seli në Nju Jork, e nënshkruar nga bartësit e kësaj letre dërguar presidentit Donald Trump në Washington lidhur me çështjen aktuale në Kosovë dhe të rolit të rëndësishëm që ka shteti mik i përjetshëm Amerika, si gardiane e mbrojtjes, të shpetimit nga asgjësimi i popullit shqiptar dhe të “tokës së djegur” të Kosovës në vitet 1998-1999 nga dora vrastare deri në shkallë të gjenocidit serb të diktatorit S. Millosheviq.

Në këtë letër të nënshkruar nga aktivistët Ardita Dunellari, Hyri Bajraktari, Richard Llukaj dhe Drilon S. Gashi (në një adresë SHSHA-ja) me seli në Nju Jork, kësaj radhe nuk ka bërë më shumë sesa në adresë të adimistratës së presidentit Donald Trump të shkoj kjo letër,që nuk mund të thotë më shumë se sa ka thënë sy më sy me përfaqësuesit e shetit amerikanë Joe DioGuardi (LQSHA) në Washington. Krejt kjo e dhënë për opinion është në mbeshtetje që ka SHSHA në Çikago me LQSHA në Nju Jork dhe diçka më shumë se kjo…!

Me këtë rast shqetësimi ynë është diku tjetër,ndonëse tash sa vjet, qarqe të caktuara dhe, më gjasë si krah i (ndonjë partie apo udhëheqësi të saj në Kosovë), shpeshherë dalin “aktivistë të mbrëmjes” (sic!) dhe pas shpine të arbëreshit dhe LQSHA-së, Joe DioGuardi veprojnë me nisma të tilla kur dihet fakti se po ky arbëreshi ynë në një rreth edhe më të ngusht me administratën e presidetit Donald Trump, ka biseduar për çështjen e Kosovës dhe relacionet e bisedimeve të pafund me Serbinë(!), që tashmë janë në dijeni për tërë rrjedhën aktuale.

Atëherë çfarë porosie ka dërguar kjo letër nga Nju Jorku në Uashington, ku, për një problem dhe pesha e saj politike dhe diplomatike veçse ka qenë në tovolinën e miqëve tanë të kësaj administrate, tash shkon një letër po me të njejtën kërkesë për të marrë qendrim më të matur ndaj shtetit të Kosovës, mos vallë po e ngarkojmë “postën shtetërore” me informata të njëjta që Joe DioGuardi, veçse i ka vënë në tryezën e administratës në Uashington!

Për fund po theksojmë se në Amerikë të gjitha organizatat politike dhe kombëtare (shoqatat shqiptaro-amerikane) dhe kjo nga Nju Jorku me aktivistët tanë të përmendur me lartë, është dashtë që të bashkrendojnë aktivitetet me LQSHA Joe DioGuardi dhe jo në adresë të administratës së prsidentit Donald Trump të shkojnë letra me përmbajtje të njejtë dhe për aktualitetin politik në Kosovë!

Kjo paraqitje e letërs shqiptaro-amerikane nga Nju Jorku për Uashingtonin zyrtar, po i vjen era si kundërvënie ndaj aktivitetit të përditshëm të Joe DioGuardit me administratën dhe institucionet e shtetit amerikanë (senatorë dhe kongresmenë), ndonëse për këto 27 vjet të veprimtarisë së LQSHA-së me arbëreshin tonë, ishte dhe është krahu i fortë çështjes shqiptare në Ballkan, të lirisë dhe pavarësisë së Kosovës!

Skënder Karaçica

Skënder Karaçica,
Drejtor Ekzekutiv i SHSHA-së
Çikago, IL.

Burimi/fjala.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *