Home

Lajme

Haradin Bala sonte ka dalë në roje të Atdheut

No Comments Argëtim Histori

Fletëza jete

…Nuk kam djalë për të dhanë Ushtrisë së Kosovës(UÇK), por e kam ketë pushkë që e kam ruajt për ketë ditë, ishin fjalët e plakut nga Shala e Bajgorës(Shpalime historike të prof. dr. Muhamet Pirraku).

Haradin (Selman) Bala sot ka dalë në roje të Atdheut. Përseri ka dalë në Grykën e Llapushnikut dhe në vargmalet e Drenicës që të shoh me sytë e Udhën e djelmenisë shqiptare për të mbrojtur Kosovën dhe në kërkim të Lirisë që, nëpër vite ishte ëndrra shekullore e brezave. Sot, Haradin Bala në Drenicë ka dalë në roje të Atdheut, ndonëse e kishte mësuar Oda e burrave në Korroticë dhe kënga e sharkisë e babës Selman me Adil Cenën (Dugollin), që kur i këndonin Kamer Loshit “Nuk e lëshoj Flamurin o shka i shkinës” oda e burrnisë bëhej “shtabi” i Lirisë së Kosovës.

Kushtrimi i maleve në Drenicë dhe thirrja e Adem Jasharit:
Hajdeni vllazën e luftojmë bashkë, Haradin (Selman)Bala mori pushkën dhe u nisë të bashkohet në udhën e madhe të djelmenisë së Drenicës dhe u bënë bashkë me lisat dhe plisat e përgjakur nëpër vite në kërkim të Ditës së Lirisë dhe për Kosovën me njëmijë plagë nga dora vrastare e hasmit.

Këtu është Gryka e Llapushnikut, atje shihen lisat dhe shtrojera e vargmaleve të Drenicës, atje ku do të jetë fushëbeteja dhe qëndresa jonë, u thoshte djelmenisë shqiptare Haradin (Selman)Bala që u nisën bashkë me ballin hapur se ku ka vdekje më të mirë se sa për Lirinë e Kosovës!

Krismat e pushkëve dhe Gryka e Llapushnikut i kishte dalë ballë për ballë hasmit:Këtu nuk keni udhë,këtu nuk keni kah të shkoni, kjo është Toka dhe Dielli i Kosovës o hasëm…! Përseri përgjakët balli i djelmenisë dhe kënga e burrnisë nuk ndalët me testamentin e Kamer Loshit, të Azem e Shotë Galicës, të Ahmet Delisë, të Shaban Palluzhës, të Fazli Grajqevcit… kështu e bënte të fortë gjoksin e Haradin (Selamn) Balës para hasmit serb.

ARKIV

Burimi/fjala.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *