Home

Lajme

Intervistë me kryetarin e komunës Gostivar , z. Arben Taravarin

No Comments Intervista Lajme

Sic është bërë tashmë traditë , që dy ditë në javë në radio Projektin 21, janë të ftuar intelektualë dhe specialistë të ndryshëm, por dhe artistë të ndryshëm , ku paraqesin jetën dhe aktivitetin e tyre . Këtë të premte të datës 5 qershor ishte i ftuar Kryetari i komunës së Gostivarit z. Arben Taravari i cili përcolli jetåen e tij që nga mosha fëmijrore e deri në ditët e tashme , shkollimin dhe aktivizimin e tij në ndihmë të popullatë në profesionin e mjekut , ku tregoi që punën e parë në jetën e tij e kishte nisur në një kam refugjatësh që kishin ikur nga lufta në Kosovë dhe pastaj në një spital ne Maqedoninë e Veriut , ku një ditë në javë ai kontribonte për te sëmurët , cdo të merrkurre nga ora 08 – 16 pasdreke .

Ai për nje kohë kishte kryer edhe detyren e Ministrit të shëndetësisë , ku kish marrë një s¨re reformash në shëndetësi . Pas detyrës së Ministrit , ai ishte caktuar si kryetar i Komunes Gostivar , detyrë që e ushtronte edhe sot .

Njëkohsisht Ai është edhe Sekretar i përgjithshëm i partisë – Aleanca për Shqiptarët , por dhe shef i fushatës zgjedhore . Ajo cfarë na bëri përshtypje ishte që mund të jetë ndër të vetmit kryetar komune , që cdo muaj ai raporton , cdo para të harxhuar nga buxheti i Komunës , gjë që nuk e kemi dëgjuar më parë , por krahas kësaj Ai , nuk shkonte me makinën e shtetit në punë , por në këmbë , por dhe të gjithë nënpunsit e tjerë të komunës bënin të njëjtën gjë .

Këto janë njerzit që i duhen shqiptarisë , me këto njerëz ecet përpara e jo me ato që nuk lënë gjë pa vjedhur nga fontet e shtetit , por dhe nga fonnde të tjera e nga qytetarët e thjeshtë . Me këto njerës si z. Arben, fitojnë qytetarët , por fiton edhe shqiptaria .

Z. Arben i urojmë suksese në detyrën e tij si Kryetar Komune , por dhe urime në zgjedhjet e ardhshme të Aleancës për Shqiptarët !

Për Radio Projektin 21 – Luigj Shkodrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *