Home

Lajme

Kosova,Shqiptarët,Historia

No Comments Argëtim Histori

Vëllai mund të vritet atëherë kur bën (tradhëti)kombëtare…!

(Kujtime nga profesor Anton Çetta)

Në një takim në katundin Lupç të Llapit,në familjen e heroinës së Kosovës,Ylfete Humolli,që në udhën e dijes për në shkollë e kishin vrarë forcat ushtarako-policore-paramilitare të Serbisë,vetëm pse ishte shqiptare dhe kërkonte Liri,Demokraci,Pavarësi për Kosovën…!

Po në ketë takim në Lupçin e Ylfetes,ishte profesori dhe Plaku i urtë i Kosovës,Anton Çetta,i cili në porosinë e motit të madh bëri pajtimin e kombit shqiptar dhe kurdisja e orës për krismat e pushkëve të djelmenisë së UÇK-së kundër regjimit me logjistikën ushtarake të gjenocidit të Serbisë së Millosheviçit.

Profesor Anton Çetta fliste me zërin e tij karaktersitik të ëmbël të akorduar në sintaksën e tij kombëtare,për djeshmën dhe të ardhmen e Kosovës dhe të kombit shqiptar në hapësirën e vet etnike në Ballkan.

Në shtypin e kohës për heronin Ylfete Humolli dhe për moshatarët nëpër udhët e rezistencës në Kosovë pata shkruar artikullin ,,Ylfete Humolli dhe shoqet e brezit e gjuanin hasmin me gurë…,,!(Fjala jonë,Prishtinë).

Biseda me profesor Anton Çetta nuk kishte fund.Në odën e burrave ,dikur,doli një zë burri duke e pyetur profesorin:

– Profesor,kur duhet të vritet vëllai…?-dhe në odën e burrave për një çast u shtangën të gjithë dhe,mezi prisnin se çfarë do të thoshte Njeriu i Udhës së Kombit Shqiptar…?

Për një çast profsor Çetta,tymosi ngadale cigarën dhe me shikimin e tij burrëror,nisi të përgjigjej për pyetjen,që,shumë prej nesh për herë të parë e dëgjonim…!

– Vëllai nëse e kërkon shtëpinë,jepjani…!
– Vëllai nëse e kërkon livadhin,jepjani…!
– Vëllai nëse e kërkon malin,jepjani…!
– Vëllai nëse kapërcen murin e turpit,faleni…!-thoshte në mes rreshtave të refrenit profesor Çetta në odën e Llapit.

Dhe,sërish e ndezi cigarën dhe përmes tymosjes nisi të flasë:

– Por,nëse vëllai ka bër tradhëti kombëtare,hane drekën e fundit dhe me një plumb të kryeni obligimin që kemi kur e kur vjen në pyetje Kombi,Atdheu,Kosova,-ishte fjala e profesor Anton Çetta në odën e burrave në Lupçin e Ylfete Humollit dhe bijes së Llapit të Adem Demaçi…!

(Shënuar në Lupç të Llapit)

Nga Skënder Karaçica

Burimi/Facebook/Skënder Karaçica S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *