Home

Lajme

Kur syte MARRIN NGJYREN E MALLIT

No Comments Argëtim Letersi

( Frymezuar nga nje histori vertete ) —–kushtuar nje zoterie te panjohur , shprehja syve e te

cilit do te mbetet e pashlyer ne memorjen time .

” Ajo luante piano , me
gishterinjte e tij
E zeri i tij embel rrembente ato
syte ezi .
Ajo engjellush ishte bere ,
shpirtin peng lene
Ne bebezen e syrit nje rreze
t’arte gjysemhene ” .

Nga ekrani i zemres gjysme te
hapur
Dy sy ngjyreqielli me drite
dashurie veshur ,
Vorbuj ndenjash rrihnin ajrin , si
mullinje me ere ,
Vorboj kujtimesh sec bien mbi
te vjetren tastiere .

Me veshtrimin ngultas , pertej
horizontit
Qe mallin shperndanin me
stercala blu ,
Me buzet fergelluese si te
kuqet e afshit
Refren togefjaleshi , ” te kam
dashte dhe te du ” .

Eh sa vite kane rrjelle si lumej
me vale
Brigjet e shpirtit me dritejete
te lare ,
Si nje frymemarrje permes
udhes blu ,
Dashuria e pare dallgezonte
ende aty .

Teuta Shaqiraj giugno ,2020 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *