Home

Lajme

Bashkohuni shqipëtarë, mos të flemë mbi varre!!!!

No Comments Aktualitet Lajme

Në janar të vitit 2005 , kreu i lobit Grek në SHBA, Nikolla Geixh, gjatë një vizite në minoritetin grek në Shqiperinë e Jugut posaçërisht në Derviçan ka thënë!!!

Portat e bashkimit Europian do të jenë të mbyllura për SHqipërinë, për sa kohë qeveria Shqiptare nuk do të respektojë të drejtat dhe liritë e minoritetit grek në shqipëri. Më pas ai thotë:
Dikurë në një të kaluar jo shumë të largët, popujt e greqisë dhe Shqipërisë kanëqenë bashkë.
Dikurë greqia dhe Shqipëria kanë qenë nji vend dhe një ditë do të jenë vetëm një vend.
Do të quhen Europianë.
Por deri atëherë duhet të keni organizim dhe bashkim me njeri tjetrin.
Nikolla Geixh është personi në të cilin bashkohen qeveria dhe kisha greke, deputeti dhe gazetari grek, profesori dhe artisti i greqisë, pra është sinonimi i bashkimit të të gjithë elementëve nacionalistë e shovinistë të greqisë, për të realizuar skemën e vitit 1844 të “ Idesë së Madhe” ( greqisë së madhe) ,
në të cilën duhet të bënin pjesë, Turqia perëndimore me Stambollin e Izmirin, Qipro Maqedonia Jugore, Bullgaria e Jugut dhe Shqipëria e Jugut.
Me Bullgarinë nuk munden.
Me Maqedoninë e njoftën si shtet.
Te Shqipëria duan të marin pasi qeverinë e Tiranës e kanë si shtojcë të Athinës.
Ano e zgjeroi teritorin e saj me skemën e idesë së madhe tre herë më shum se sa ishin ato në momentin e shpalljes së pamvarësisë së greqisë.
Në këto zgjerime bëjnë pjesë , teritori i Maqedonisë dhe Thrakës.
Ajo de fakto ka bashkuar edhe dy të tretat e ishullit të Qipros.
Por në Turqi u zbraps me turp më 1923 pasi pësoi një humbje të paharrueshme, sa dhe sot greqia e kujton me trishtim.
Por mendon se i vetmi rajon ku mund të ketë sukses është Shqipëria Jugore.
Dt 13 shtator 1994 , ish presidenti i greqisë , Sartzetakis, kishte deklaruar se Greqia duhet të kërkojë autonominë e zonave të banuara nga grekët në Shqipëri, madje ktimin e këtij teritori.

Boshkohuni shqipëtarë, mos të flemë mbi varre!!!!

Fotografia e Justin Janii
Fotografia e Justin Janii
Fotografia e Justin Janii

Burimi/Facebook/Justin Janii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *