Home

Lajme

Vjosa R. Osmani – Delegacioni i Kosovës nuk arriti t’i sjellë vendit pikërisht ato që i premtoi qytetarëve

No Comments Lajme Opinion

Njohja nga Izraeli është një prej njohjeve më të rëndësishme që i ka ardhur Kosovës qe një kohë të gjatë. Kjo edhe njëherë dëshmoi se që nga shpallja e pavarësisë sonë, Shtetet e Bashkuara kanë rol ekzistencial në përkrahjen dhe konsolidimin e subjektivitetit ndërkombëtar te Kosovës.

Në anën tjetër, delegacioni i Kosovës nuk arriti t’i sjellë vendit pikërisht ato që i premtoi qytetarëve dhe Kuvendit qe një kohë të gjatë:

  • Njohjen e ndërsjellë me Serbinë
  • Mosnegociimin e shfrytëzimit të resurseve (siç është Ujmani)
  • Mospranimin e Mini-Schengenit (ose siç e quanin mini-Jugosllavi)
  • Mosprekjen e kushtetutës dhe deklaratës së pavarësisë (meqë për 1 vit u hoq dorë dhe u shpall moratorium mbi nenin 17 të kushtetutës dhe nenet 8 e 9 të deklaratës së pavarësisë)
  • Rezultate konkrete për të pagjeturit
  • Dëmshpërblim për reparacionet e luftës
  • Përgjegjësi të Serbisë për krimet e kryera në Kosovë
  • Eliminim të plotë të barierave jotarifore që Serbia i ka vënë Kosovës.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *