Home

Lajme

FAMILJA E REXHEP RRUGEJES KA BOTUAR PLOT 15 LIBRA .

No Comments Argëtim Letersi

FAMILJA E REXHEP RRUGEJES KA BOTUAR PLOT 15 LIBRA .POR AJO QE BIE NE SY NE KETO LIBRA ESHTE KONTRIBUTI I SHQUAR I DY VAJZAVE TE REXHEPIT ANXHELES DHE GRESILDES TE CILAT POEZITE E TYRE IA KANE KUSHTUAR VENDLINDJES SE TYRE KAVAJES ,KOSOVES ,CAMERISE ,ATDHEUT ,KENGETARES SE MIRENJOHUR PARASHQEVI SIMAKU ,NENES ,DIKTATURES,LEVIZJES DEMOKRATIKE NE QYTETIN E KAVAJES NE VITIN 1990 -TE,FIGURAVE TE SHQUARA SHQIPTARE ,STINEVE TE VITIT ,NATYRES SE BUKUR ,POLITIKES DIKTATORIALE ,FAMILJES ,FEMIJEVE ,FEMIJEVE JETIME ,DITLINDJEVE ,POPULLIT , ETJERE POEZI TE NDRYSHME .POR AJO QE BIE SHUME NE SY NE TE GJITH KETO LIBRA ESHTE SE TE DY MOTRAT RRUGEJA TE GJITHE KETO LIBRA I KANE BOTUAR NE NJE MOSHE FARE TE VOGEL DUKE FILLUAR QE NGA MOSHA 11 VJECARE E DERIM NE MOSHEN 17 VJECARE.PO KUSH JANE MOTRAT RRUGEJA .

Anxhela Rrugeja lindi me 14 .01 . 1995 nga nje familje e thjeshte.Qyteti ku lindi dhe u rrit eshte Kavaja .Babai Rexhepi ka mbaruar shkollen e mesme .Ai ka punuar ne shume ndermarrje te ndryshme te Kavajes dhe eshte nismetare i pare i levizjeve demokratike ne Kavaje dhe Shqiperi .Per ato merita ai gezon titullin e larte “Mirenjohje” e qytetit te Kavajes .Ai eshte themelues kryesore i shoqates Mbarekombetare 25 marsi 1990- te ,Revolta e Pare Kunder Sistemit Diktatorial Kavaje dhe eshte kryetare i saj .Ai eshte autore i kater librave historik qe i perkasin levizjes demokratike qe zhvilloi populli i Kavajes ne vitin 1990 te ne Kavaje si dhe mundes i Beses se Kavajes ne mundjen klasike dhe mundjen e lire per vitet 1980-1991.Mamaja Blerta ka mbaruar shkollen e larte per degen Gjuhe -Letersi dhe jep mesim ne kete dege .Ajo eshte redaktore dhe korektore e disa librave dhe eshte sekretare e femijeve jetime ne qytetin e Kavajes ,si dhe Drejtore Ekzekutive e shoqates Mbarekombetare 25 marsi 1990 -te ,Revolta e Pare Kunder Sistemit Diktatorial Kavaje . Anxhela arsimin 9 vjecare e kreu ne shkollen Mehmet Babamusta me rezultate te larta ne mesime.Shkollen e mesme e kreu ne shkollen Dituria serisht me rezultate te larta ne mesime .Me pas vazhdoi shkollen e larte per degen Gjuhe -Letersi dhe Anglisht ,te cilen e nderpreu ne mes per arsye familjare .Anxhela ka mbaruar kursin e Anglishtes me rezultate te larta .Anxhela ka qene pjesmarrese e Shoqates Mbarekombetare 25 Marsi 1990 -te ,Revolta e Pare Kunder Sistemit Diktatorial Kavaje.Ajo jeton ne shtetin e Italise ne qytetin e Mantoves ,eshte e martuar dhe ka dy femije te mrekullueshem, nje vajze dhe nje djale. Veprimtaria e saj poetike ka filluar qe ne vitin 2008 .Vjershat e para i ka botuar ne vitin 2009 -te,ne librin :Stadiumi Besa dhe ngjarjet e vitit 1990 -te ,ne Kavaje .Ne shtatore te vitit 2011 nxorri ne treg librin e saj te pare me titull “Enderra ime “.Ne kete liber Anxhela ka shkruajtur perralla ,tregime ,vjersha e poezi .Ne shtatore te vitit 2012 -te ,botoi librin me poezi “Pasion “.Ne shtatore te vitit 2014 -te ,botoi librin me poezi te titulluar “Heroizem “.Ne maj te vitit 2016 -te ,botoi librin me poezi te titulluar :”Ne boten tende”.Ne shtatore te vitir 2016-te , shkruajti disa poezi ne librin me titull “Drejt Gjermanise “,te autores Gresilda Rrugeja .Ne nentore te vitit 2016 -te, i dhuron lexuesit nje liber te vecante ne poezi e vjersha kushtuar nenes me titull “Dashuri Nene”.Ne qershore te vitit 2017- te,se bashku me motren e saj Gresilden i dhurojne lexuesit nje liber me poezi e vjersha kushtuar Kavajes dhe figurave te shquara te saj .Ne qershore te vitit 2018 -te ,se bashku me motren e saj Gresilden i
dhurojne lexuesit nje liber me poezi dhe vjersha kushtuar Kosoves dhe figurave te shquara te saj me titull :”Per ty Kosove “.

Gresilda Rrugeja lindi me 03,06,2002 ,nga nje familje e thjeshte .Qyteti ku lindi dhe u rrit eshte Kavaja .Babai Rexhepi ka mbaruar shkollen e mesme .Ai ka punuar ne shume ndermarrje te ndryshme te qytetit te Kavajes dhe eshte nismetare i pare i levizjeve demokratike ne Kavaje dhe Shqiperi .Per keto merita ai gezon titullin e larte “Mirenjohja “e qytetit te Kavajes.Ai eshte themelues kryesore i shoqates Mbarekombetare 25 marsi 1990 -te,Revolta e Pare Kunder Sistemit Diktatorial Kavaje dhe eshte kryetare i kesaj shoqate .Ai eshte dhe autore i kater librave historik qe i perkasin levizjeve demokratike qe zhvilloi populli i Kavajes ne vitin 1990 -te ,ne Kavaje ,si dhe sportist i Bese se Kavajes ne mundjen klasike dhe asaj te lire ne vitet 1980 -1991 .Mamaja ,Blerta ,ka mbaruar shkollen e larte per degen Gjuhe-Letersi dhe jep mesim ne kete dege.Ajo eshte redaktore dhe korektore e disa librave ,sekretare e femijeve jetime si dhe Drejtore Ekzekutive e shoqates Mbarekombetare 25 Marsi 1990 -te ,Revolta e Pare Kunder Sistemit Diktatorial Kavaje .Gresilda dy vitet e para te shkolles fillore i kreu ne shkollen Mehmet Babamusta me rezultate te larta ne mesime .Klasen e trete nuk e mbaroi te gjithen aty per arsye familjare ajo u shperngul ne shkollen Luzi i Madh Kavaje ku jep mesim nena e saj Blerta.Edhe ne kete shkolle Gresilda shkelqeu ne te gjitha lendet .Ajo ishte organizatore ne te gjitha veprimtarite qe zhvilloheshin ne kete shkolle .Ne aktivitetin e femijeve ne lagje te zhvilluar nga komuniteti Mysliman Kavaje ,Gresilda doli fituese duke u vlersuar me nje dhurate simbolike.Gresilda ka mare pjese ne shume aktivitete te femijeve Jetime.Gresilda ka mbaruar gjimnazin Aleksander Moisiu me rezultate te larte ne mesime .Ne gjimnazin Aleksander Moisiu ne Kavaje ,Gresilda ishte organizatore e shume aktiviteteve qe zhvilloheshin ne raste festash ku po permendim disa nga aktivitetet e saja :Ka shkelqyer ne grupin e vallzimit ,depat i hapur ne librin me titull :”Ne oren e hartimit “,Ka ditur te luaj shume mire rolin e gazetares ku ka intrvestuar disa personazhe te fushave te ndryshme historike.Gresilda ka luajtur role te ndryshme si :Vajza fshatare ,dhuna mbi gruan etj.Gjate ketyre tre viteve te gjimnazit Gresilda ka qene zv/senatore e klases ,senatore e klases ne vitin e trete ,zv/Presidente e gjimnazit ne vitin e trete.Gresilda ka protestuar kunder politikes diktatoriale 30 vjecare shqiptare perballe Parlamentit Shqiptare per lirite dhe te drejjtat e njeriut ku dha mesazhin e saj nepermjet fjales se lire.Gresilda eshte pjesmarrese e shume aktiviteteve qe ka zhvilluar Shoqata Mbarekombetare 25 marsi 1990 Revolta e Pare Kunder Sistemit Diktatorial Kavaje .Ajo ka mbaruar me rezultate te larta kursin e Anglishtes.Veprimtaria e saj poetike ka filluar ne vitin 2013 -te .Vjershen e pare e ka hedhur ne librin Kavaja Shkendija e Pare e Demokracise Shqiptare ,veper e cila eshte botuar ne vitin 2015 -te, me autore Rexhep Rrugejen .Ne maj te vitit 2016 -te ,ne librin :Ne boten tende ,te autores Anxhela Rrugeja ,Gresilda hodhi ne kete liber plot 13 vjersha .Ne qershore te vitit 2015 -te ,Gresilda emigroi ne Gjermani bashke babain dhe me vellain e saj Horgiton ,ku jetuan ne Vetzlar te Gjermanise rreth kater muaj e gjysem.Ne fund te terorit te vitit 2015 -te ,u kthye serisht ne atdhe .Ne shtatore te vitit 2016 -te ,nxorri ne treg librin e saj te pare me titull :Drejt Gjernanise .Ne qershore te vitit 2017 -te,se bashku me motren e saj Anxhelen i dhuruan lexuesit nje liber me vjersha ,poezi me titull : Poema dhe poezi kushtuar Kavajes dhe figurave te shquara te saj .Ne qershore te vitit 2018 -te ,serisht me motren e saj Anxhelen i dhurojne lexuesit nje liber me vjersha e poezi kushtuar Kosoves dhe figurave te shquara te saj me titull :Per ty Kosove .Ne mars te vitit 2019 -te ,i dhuron lexuesit librin me poezi me titull:Vale te nxehta ne Shqiperi.Ne nentore te vitit 2019 -te ,i dhuron lexuesit nje liber me poezi me titull :Parashqevi Simaku Perla e Muzikes Popullore.Ne Shtatore te vitit 2020 i dhuron lexuesit nje liber me poezi per Camerine ,me titull :Cameria eshte Shqiperi .Gresilda ne nendore te 2020 do vazhdoj sdudimet ne universitetin e Drejtesise ne Tirane.
I uroj suksese te metejshme dy motrave Rrugeja ne rrugen e bukur te krijimtarise se tyre .Jam e bindur se pena e dy motrave Rrugeja do ti sjelle lexuesit vlera te reja artistike ne rrugen e bukur te artit te fjales.Blerta Rrugeja.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *