Home

Lajme

Ballkani dhe këndi i diplomacisë

No Comments Lajme Opinion

Bullgaria e kundërshton gjuhën dhe kombin maqedonas(!)

Në komisionet në mes të dyja vendeve Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria,ku e përbënin historianë dhe nga bota shkencore,politike dhe diplomatike,është thënë shtruar në kundërshtim të Bullgarisë se,nuk ekziston gjuha dhe kombi maqedonas.

Kjo krijesë e këtij shteti(Maqedonia e Veriut)kundërshtimi i Bullgarisë,është projekt i njohur i Beogradit në shekullin e kaluar,ku në (Shkupin shqiptar,-nënvizimi im)u krijua gjuha dhe kombi maqedonas jo ekzistentë më parë).

Bullgaria nuk njeh gjuhën dhe kombin maqedonas!

Maqedonasit munden në BE,thonë në qarqet politike,shtetërore dhe shkencore në Sofje,por maqedonasit duhet të tërhiqën nga relacionet e historisë politike(sic!)për gjuhën dhe kombin e tyre ,që nuk ekziston dhe është pa asnjë bazë relevante shkencore e krijuar për një ballansim të kësaj pjesë të Ballkanit dhe ndaj çështjes shqiptare,-nënvizimi im).

Çikago,tetor të motit 2020

Shkruar Skënder Karaçica

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *