Home

Lajme

I dashur mik dhe mbështetës ! Te dashur miq e perkrahes !

No Comments Aktualitet Lajme

Ne dhjetor 2001, Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane ftoi atehere Kryetarin e Komitetit per Pune te Jashtme te Senatit Joe Biden per te bere nje prezantim ne Columbus Citizens Foundation ne Manhattan para anetareve te Bordit te Liges per historine e tij ne kundershtim te lufterave te Serbise ne Ballkan nen diktatin e Milosheviqit dhe per faktin se si Kongresisti Joe DioGuardi kishte ndikuar tek ai per te kuptuar me mire rajonin ne fjale.

Kur DioGuardi se pari deshmoi ne nje degjim te Komitetit per Pune te Jashtme te Senatit, te bashkekryesuar nga Kryetari Claiborne Pell dhe Zevendeskryetari Joe Biden, ne shkurt 1991, ai e kishte quajtur Milosheviqin “Hitleri i ri.” Pika e kthimit ne te menduarit e Senatorit Biden per konfliktin ne Ballkan erdhi kur DioGuardi deshmoi ne nje degjim te dyte, ne maj 1998, ne te cilin ai kerkoi nga Ushtria Amerikane te intervenonte ne luften e Kosoves dhe qe Milosheviq te paditej per krime lufte.

Ju lutem klikoni ketu per te degjuar katermbedhjete minutat kryesor te nje diskutimi dy oresh qe fillon me disa fjali hyrese nga Joe dhe Shirley DioGuardi.

Takimi ne Columbus Citizens Foundation ishte jashtezakonisht i suksesshem sa qe Bordi i Liges mandej vendosi ta ftoje Senatorin Biden per te qene ligjeruesi kryesor ne ceremonine e shenimit te 12-te vjetorit te Liges ne Sheraton Hotel ne Manhattan ne prill 2002, te paraprire nga nje perpjekje e konsiderueshme e grumbullimit te fondeve per Biden. Pjeset kryesore te fjalimit te tij do ua dergojme ne emailin e rradhes ne ditet ne vijim.

Shirley Cloyes DioGuardi
Keshilltare per Ceshtje te Ballkanit

Dear Friend and Supporter,

In December 2001, the Albanian American Civic League invited then Senate Foreign Relations Committee Chairman Joe Biden to the Columbus Citizens Foundation in Manhattan to present to Civic League Board members and supporters his history responding to Serbia’s war in the Balkans at the hands of Slobodan Milosevic and the story of how Congressman Joe DioGuardi impacted his understanding of the region.

When DioGuardi first testified at a Senate Foreign Relations Committee hearing, cochaired by Chairman Claiborne Pell and Ranking Member Biden, in February 1991, he called Milosevic “the new Hitler.”  The turning point in Senator Biden’s thinking about the Balkan conflict came when DioGuardi testified at second hearing, in May 1998, in which he called for US military intervention in the Kosova war and the indictment of Slobodan Milosevic as a war criminal.

Please click here to listen to fourteen minutes of highlights of a two-hour discussion that begins with introductions by Joe and Shirley DioGuardi.  
The meeting at the Columbus Citizens Foundation was so successful that the Civic League’s Board of Directors invited Senator Biden to be the keynote speaker at its 12th anniversary celebration at the Sheraton Hotel in Manhattan in April 2002, preceded by a substantial fundraiser for him.  You will receive highlights of his keynote presentation in the next AACL blast email. 

Sincerely, 

Shirley Cloyes DioGuardi
Balkan Affairs Adviser

Copyright © 2020 Albanian American Civic League, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Albanian American Civic LeaguePO Box 70Ossining, Ny 10562
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *