Home

Lajme

Mirënjohje për atë që kultivoni tek e ardhmja jonë.

No Comments Aktualitet Lajme

Festa e Pavarsisë apo e Flamurit është padyshim më e rëndësishmja në historinë e një kombi. Festime pothuajse në të gjthë botën, kudo ku jetojnë shqiptarët . Aty ky ka shqiptarë të cilët duan që fëmijët e tyre dhe brezat e ardhshëm ta ruajnë të gjallë traditën dhe të ndihen krenar që janë shqiptar. Por në këtë shkrim të shkutër do të ndalesha tek një fotografi që kam parë në rrjetet sociale. Një foto që flet vetë. Ndonse shpreja thotë ” Një foto sa njëmijë fjalë ”dhe këtu është pak me shumë. Ishte mrekulli .Në morin e fotove për festimet e 28 nentorit. Kjo ishte më bukura me domethënsja me kuptimplotja . U interesova se ku ishte bërë kjo foto . Mësova nga një prindër fëmije (shoku im ) se bëhej fjala për një cerdhe në kryeqytetin Tirana . Vërtet u ndjeva i gëzuar . Fjalë e mira në adresë të punonjëseve të cerdhes që trajtimi i fëmijve bëhej si pothuajse në cdo vend të europës të bënin të ndiheshe mirë . I kërkova pak informacion ku ndodhe dhe më dërgoj këtë adresë.
Cerdhja nr 8. (Pranvera).
Njësia 10
Rr Myslym Shyri.
Varet nga Drejtoria e Kopshteve dhe cerdhe e Tirane
Përgjegjsja -z. Elida Bylykun dhe z. Përgjegjsja – Nerenxa Gjoka.
Këte mora ose më mirë këtë kërkova nga shoku im . Dhe fillova të mendoj se cfarë mrekulli këto zonja kane bërë . Se cfarë prindërit e këtyre fëmijve kanë bërë për Shqipërinë. Këta vogëlush do të rriten dhe ndër foto e tyre në album do të kenë dhe ketë foto . Por dhe shumë të tjera që sot është e lehtë ti kesh falë teknologjisë.
Dhe ashtu sic këto zonja kanë bërë në cerdhen e tyre do të dëshiroja ti jenë bërë dhe në të gjitha cerdhet e vendit tim . Se kujtesa fëminore është më pashlyershme në memorien tonë. Do të rriten këta vogëlush të kësaj shqipërie. Disa do të emigrojnë si ne. Shpresoj që kjo të mos ralizohet .Që asnjëri nga këta vogelush të ketë nevojë për të emigruar . Dhe këta vogëlush kanë festuar që ne cerdhe të veshur kuq e zi dhe me flamurin me të bukurin në botë.
Dhe në këto pak rreshta do të doja të falënderoj këto zonja të mrekullushme . Në fakt këto duheshin të ishin dhe përfaqësuese të popullit në parlament . Por kuptohet nuk kanë para dhe le të mbeten aty duke i shërbyer të ardhmes së kombit tim me shumë se cdo gjë tjetër . Do të doja të dërgoja një urim nga zemra . Ju po kultivoni më të miren tek e ardhmja e Shqiperisë . Uroj që si ju të jenë të gjithë . Kjo foto le të jetë pjesë e programit të cdo 28 nëntori . Le ta bëjnë të gjithë Shqipërinë sic e keni bërë ju . Mbase ju zonja do mendoni se nuk keni bërë ndonjë gjë të madhe. Por kjo foto dhe ky festim i 28 nentorit është më i miri në botë. Aty ku është zhvilluar aktivitet për këtë ditë . Gëzuar kjo festë . Mirënjohje për ju dhe për këta vogëlush që do të jenë e ardhmja e vendit tim .
Ju falendroj juve dhe Gëzuar 28 Nëntori.


Shkruar nga Alket Rabija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *