Home

Lajme

VJETORIN TË VETQEVERIMIN SHQIPTAR TË QARKUT TË KORÇËS

No Comments Argëtim Histori

Përshëndetje Mirëmëngjesi, Bashkekombas – e, Vellezer dhe Motra Shqiptar, Miqësi e dashur, të Shqipërisë, me një zë, të bashkuar, le të proklamojmë me krenari: Lavdi Themistokli Gërmenjit – me 9 Nëntor 1917, do të ekzekutohej në Selanik -, dhe Patriotëve tjerë, që më 10 Dhjetor 1916 shpallën Vetqeverimin Shqiptar të Qarkut të Korçës, Përkujtojmë, më 103º Vjetorin!!! Lavdi e Përjetshme Themistokli Gërmenj, Hero i Popullit, Heroin e Kombit Shqiptar!!! Lavdi Themistokli Gërmenji nje nga Patriotët Shqiptarë me te medhenj te, i cili luftoi për Pavarësinë e Shqipërisë me pushkë dhe penë!!! Një jetë në shërbim të Atdheu, Gjaku juaj u bëftë dritë dhe frymëzim për Liri, Ndërgjegjësimin, Bashkimin dhe Lartësimin e Kombit Shqiptar!!! Lavdi Gjakun, Veprën dhe Sakrificën e Dëshmorëve për Liri!!! Lavdi te gjith atyre qe Gjakun e kulluar te arbrit e derdhen dhe u bene Drite e Perjetshme ne Altarin e Lirisë!!! Lavdi te Deshmorve te ren per Kombit dhe Lirisë!!! Respekt dhe shume Krenari sepse Lirin e paguan me Gjak!!! !!! Rroftë Shqipëria Etnike!!! Autoctonus!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Paqa mbreterofte mbi tere Kombin tone te dashur dhe tere Njerezimin!!! Një përshëndetje dhe përqafim të gjithëve me zemër, mirënjohje, Respekt dhe dashuri!!! Shkelqësia e Juaj Imzot
Kryepeshkop + Aleksander I Shqiptarve – Bir i Shqiponjësr
Rrofte Shqipëria e Bashkuar!!!

Nga Alejandro Greco

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *