Home

Lajme

Hamdi Skeja – Kalvar malli !

No Comments Argëtim Letersi

(Nga vëllimi në proçes redaktimi)
U bë kohë i dashur, kohë e gjatë ,
rruga e mendimëve derdh lot malli .
Pres të vish një ditë apo natë ,
Sytë në prezencën tënde ti ç’malli .

Eh, kalvari mallit bëhet sa krejt qielli ,
sa krejt toka bëhet malli im .
Koha tek unë kujtimet sjelli ,
Si gjethët e vjeshtës plotë rënkim .
U bënë vite Baba , të gjata sa pritjet ,
vite që ike rrugës në moskthim.

Qënkën të trishta babë ikjet ,
Të dhimbshme deri në mosdurim .
Mbaj mend vetëm puthjen në ballë,
të fundit në fundprill kur ta dhashë,
Ti ke vdekur , por në mua je gjallë ,
por lamtumirë dot s’të thashë .

I urrej baba lamtumirat i urrej ,
bën mirë t’më vish nëpër ëndrra .
Lart nga qielli shpesh vërej ,
Si guri sizifit , plagët janë të rënda !
Të kërkoj çdo çast babë të kërkoj ,
po më shumë kur dhimbja më pushton djalin .
Ndërsa ti ikën me vrap vrapon ,
e unë urrej tokën, qiellin dhe malin.

Kalvar dhimbjeje malli im ,
kalvar i trishtë ikja jote .
Kalvar loti plotë trishtim ,
kalvar i pafundt’t sa qielli i kësaj bote !

©Hamdi Skeja !
Chania Crete !
2016!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *