Home

Lajme

FORUMI NDERKOMBETAR PER TE DREJTAT DHE LIRIT E NJERIUT MAQEDONIN E VERIUT

No Comments Aktualitet Lajme

KRYETAR
Mr.Dr.ADIL MUSTAFA
SHKUP 27-01-2021
THIRRJE PER PROTESTE NE SHKUP ORA 13 E PREMTE 29-01-2021
Nisja e marshutes nga parku i Cairit drejt prokuroris se pergjithshme
Të nderuar Motra dhe vëllezër ju bej thirrje në emër të Forumit Nderkombëtar për të Drejtat dhe lirit e Njeriut M.V,që
të mbështesni duke marrë pjesë në këtë protestë per rasti e montuara politike, sigurisht duke i ruajtur protokollet e mbrojtjes nga virusi Covid – 19, por edhe duke qenë të kujdesshëm ndaj provokimeve të mundshme ,me organizator :
Bedri Ajdari si kryetar i Këshillit Organizativ për rastin “Monstra” dhe familjarët e të burgosurve në këtë rast.
S’ka drejtësi për shqiptarët në Maqedoni
Rastet : Monstra, Alfa, Rasti i Kumanovës, 27 Prilli, Almiri i Vogël, Sopoti,Brodeci,vjedhje Votash, Diktaturë, Kërcënime, Ndjekje, Shpifje, Vrasje,dhe shum procese tjera te montuara me dhunë fizike e psikike, fat i keq i shqiptarëve në këtë shtet të padrejtë që quhet Maqedoni e Veriut .
DUHET ME PROTESTU I MADH E I VOGËL PËR DREJTËSi E BARAZI
TË GJITHA RASTE TË MONTUARA ME DËNIM ME SHEKUJ DHE TE PA ARGUMENTUARA NE OPINION.
Lotët e nënave, baballarëve, grave, fëmijëve nuk u ndalën dhe kjo është tragjedi me paramendim për popullin shqiptar i cili është autokton dhe një trajtim të tillë nuk e meriton!
Boll më padrejtësi sepse edhe ne jemi qytetarë, taksapagues, veprimtarë të këtij vendi të mallkuar dhe të zi!
Ne po protestojmë që edhe kësaj radhe tu a bëjmë me dije se ka ardhur koha që partit te japin llogari per gabimet qe kan be ndaj popullit shqiptare qe i votuan rreth 3 dekada ku shqiptarët në këtë shtet po shtypen e përgjaken, shfrytëzohen dhe plaçkite, u shkelen të drejtat më elementare njerëzore, të drejtat politike, ekonomike dhe kulturore, të drejtat që duhet ti bëjnë shqiptarët të ndjehen të lirë dhe të barabartë në këtë shtet . Shqiptarët edhe pse janë shumicë matet me dozë e përqindje, kjo nuk është e drejtë.
Çdo vit dhe në të gjitha vendbanimet shqiptare janë organizuar ekspedita policore-ushtarake mbi shqiptarët, për përgjakjen, ndëshkimin dhe frikësimin e shqiptarëve, ku janë vrarë e masakruar pa mëshirë qindra shqiptarë të pafajshëm, madje edhe pleq, gra e fëmijë, për t’i frikësuar shqiptarët të mos mendojnë për lirinë e tyre, për të drejtat e ligjshme që u takojnë. Gjatë periudhës së komunizmit dhe në tridhjetë vitet e shkuara të demokracisë së rrejshme, burgjet e këtij shteti janë të mbushur me shqiptarë, shumica e të cilëve janë akuzuar përmes proceseve të montuara politike, jo pse kanë bërë të gjithë faje dhe krime, por që të ndëshkohen shqiptarët,të frikësohen,të përçahen,e te sundohen .
Të korruptuarit, kriminelët dhe tradhtarët duhet të dënohen e përfundojnë në burg, kurse njerëzit e ndershëm dhe të pafajshëm të dalin në liri! Zgjohuni qytetarë të këtij vendi, pa dallim kombi e gjuhe, përkatësie e besimi!
Zgjohuni shqiptarë të shtypur nga bandat kriminele në emër të kauzave të rrejshme, për lirinë tuaj, të drejta dhe barazinë që u takon!
Bota demokratike dhe përparimtare është me ne!
Ti themi mjaft terrorit ndaj Shqiptarve
Mjaft diskriminimit,
Mjaft korupcionit qeveritare
Mjaft prokuroris e gjykates politike selektive
Mjaft diskriminimit ekonomik- social
Liri për te gjith te burgosurit politik!
Vete Administrim për Shqiptaret !
Prandai Kerkoim
Hetim nderkombetare per rastet e montuara politike
Ndryshime ne preambyl qe shqiptaret te jen shtetformues
Gjuha shqipe zyrtare e jo me perqindje
Qe te realizohen keto duhet
Ndryshim te sistemit qeverises nga unitare ne federal ose kofederal
Lavdi të rënëve për barazi e demokraci dhe lirinë e kësaj toke!FORUMI NDERKOMBETAR PER TE DREJTAT DHE LIRIT E NJERIUT MAQEDONIN E VERIUT
KRYETAR MR.DR .ADIL MUSTAFA
SHKUP 29-01-2021
THIRRJE PER PROTESTE SOT NE SHKUP ORA 13
Nisja e marshutes nga parku i cairit drejt prokuroris se pergjithshme
Të nderuar Motra dhe vëllezër ju bej thirrje në emër të Forumit për të Drejtat dhe lirit e Njeriut
Ju ftojmë të mbështesni duke marrë pjesë në këtë protestë per rasti e montuara politike, sigurisht duke i ruajtur protokollet e mbrojtjes nga virusi Covid – 19, por edhe duke qenë të kujdesshëm ndaj provokimeve të mundshme ,me organizator :
Bedri Ajdari si kryetar i Këshillit Organizativ për rastin “Monstra” dhe familjarët e të burgosurve në këtë rast.
S’ka drejtësi për shqiptarët në Maqedoni
Rastet : Monstra, Alfa, Rasti i Kumanovës, 27 Prilli, Almiri i Vogël, Sopoti,Brodeci,vjedhje Votash, Diktaturë, Kërcënime, Ndjekje, Shpifje, Vrasje, dhunë fizike e psikike, ky është fati i shqiptarëve në këtë shtet të padrejtë që quhet Maqedoni e Veriut .
DUHET ME PROTESTU I MADH E I VOGËL PËR DREJTËSI!
TË GJITHA RASTE TË MONTUARA me dënime me shekuj dhe jo të argumentuara për opinionin.
Lotët e nënave, baballarëve, grave, fëmijëve nuk u ndalën dhe kjo është tragjedi me paramendim për popullin shqiptar i cili është autokton dhe një trajtim të tillë nuk e meriton!
Boll më padrejtësi sepse edhe ne jemi qytetarë, taksapagues, veprimtarë të këtij vendi të mallkuar dhe të zi!
Ne po protestojmë që edhe kësaj radhe ua bëjmë me dije se ka ardhur koha që partit te japin llogari per gabimet qe kan be ndaj popullit shqiptare qe i votuan rreth 3 dekada ku shqiptarët në këtë shtet po shtypen e përgjaken, shfrytëzohen dhe plaçkite, u shkelen të drejtat më elementare njerëzore, të drejtat politike, ekonomike dhe kulturore, të drejtat që duhet ti bëjnë shqiptarët të ndjehen të lirë dhe të barabartë në këtë shtet . Shqiptarët edhe pse janë shumicë matet me dozë e përqindje, kjo nuk është e drejtë.
Çdo vit dhe në të gjitha vendbanimet shqiptare janë organizuar ekspedita policore-ushtarake mbi shqiptarët, për përgjakjen, ndëshkimin dhe frikësimin e shqiptarëve, ku janë vrarë e masakruar pa mëshirë qindra shqiptarë të pafajshëm, madje edhe pleq, gra e fëmijë, për t’i frikësuar shqiptarët të mos mendojnë për lirinë e tyre, për të drejtat e ligjshme që u takojnë. Gjatë periudhës së komunizmit dhe në tridhjetë vitet e shkuara të demokracisë së rrejshme, burgjet e këtij shteti janë të mbushur me shqiptarë, shumica e të cilëve janë akuzuar përmes proceseve të montuara politike, jo pse kanë bërë të gjithë faje dhe krime, por që të ndëshkohen shqiptarët,të frikësohen,të përçahen,e te sundohen .
Të korruptuarit, kriminelët dhe tradhtarët duhet të dënohen e përfundojnë në burg, kurse njerëzit e ndershëm dhe të pafajshëm të dalin në liri! Zgjohuni qytetarë të këtij vendi, pa dallim kombi e gjuhe, përkatësie e besimi!
Zgjohuni shqiptarë të shtypur nga bandat kriminele në emër të kauzave të rrejshme, për lirinë tuaj, të drejta dhe barazinë që u takon!
Bota demokratike dhe përparimtare është me ne!
Ti themi mjaft terrorit ndaj Shqiptarve
Mjaft diskriminimit,
Mjaft korupcionit qeveritare
Mjaft prokuroris e gjykates politike selektive
Mjaft diskriminimit ekonomik- social
Liri për te gjith te burgosurit politik!
Vete Administrim për Shqiptaret !
Prandai Kerkoim
Hetim nderkombetare per rastet e montuara politike
Ndryshime ne preambyl qe shqiptaret te jen shtetformues
Gjuha shqipe zyrtare e jo me perqindje
Qe te realizohen keto duhet
Ndryshim te sistemit qeverises nga unitare ne federal ose kofederal
Lavdi të rënëve për barazi e demokraci dhe lirinë e kësaj toke!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *