Home

Lajme

Kur e pashë në Hagë Jakup Krasniqin, kjo i ngjante gjykimit në Beograd(!)

No Comments Lajme Opinion

E kohës

Qysh pas “çlirimit” të pas Luftës së Dytë Botërore të ish-Jugosllavisë dhe Beogradi zyrtar, nuk e ndali gazebin ndaj shqiptarëve dhe shkundjen ushtarako-policore të Kosovës. Kur nisi të flasë prokurori dhe aktakuza ndaj zëdhënësit të UÇK-së Jakup Krasniqi, këtu ishin mekanizmat e drejtësisë prokuror-gjykatës në Hagë, tashti me zyrtarë tjerë të BE-së, por me mekanizma të njejtë e të përgatitur në Beograd (sic!).

Nuk di dhe i kisha lutur përfaqësuesit e drejtësisë në Kosovë dhe në tërë nënqiellin e Evropës dhe në botën demokratike, a ka ndonjë vend që me “drejtësinë” (lexo: të shtetit të Serbisë,-nënvizimi im), që nga viti 1912-1999 me tërë makinerinë pushtuse dhe shfarosëse deri në substacën kombëtare të shqiptarëve dhe të Kosovës,tashti me arkivën e shërbimeve sekrete dhe në Gjykatën e Dhomave të Specializuara në Hagë i ka vërë në sallën e gjykimit djelmeninë e UÇK-së që ka luftuar për Liri dhe Pavarësi, që, përmes luftës së drejtë i dolën përballë regjimit të Serbisë vetëm Lirinë e Kosovës!

Serbia e dogji tokën e Kosovës me projektin fashist deri në shkallë të gjenocidit, tashti ka dalë në anën e “viktimës” në Hagë (sic!), ndërsa shqiptarët dhe Kosova është vënë në sallën para prokurorit dhe gjykatësit të Dhomave të Specializuara udhëheqjen e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së. Çfarë drejtësie po kërkon KE-ja dhe faktorët tjerë relevant ndërkombëtar? Po në këtë sallë të kësaj gjykata të drejtësisë është dashtë të jenë kriminelt ushtarako-policor e paramilitar të Serbisë e jo djelmenia e UÇK-së(!).

I bëjmë thirrje publike Gjykatës në Hagë dhe përmes kësaj Dhomave të Specializuara që mos t’i denojë djemtë e Kosovës, sepse ata luftuan për Liri dhe Pavarësi të Kosovës dhe kundër regjimit fashist të Serbisë!

Po të isha sot si (dëshmitar) në sallën e kësaj gjykate në Hagë si (shqiptar) për hirë të së vërtetës historike, për hirë të tokës së përgjakur tash e një shekull të Kosovës, për hirë të gjirit të nanës shqiptare, do të terhiqja kërkesën për të dëshmuar në një gjakatë të drejtësisë në Hagë, që po vepron me “mekanizmat e drejtësisë” të sajuara nga regjimi fashist i Serbisë(!).

Shqiptarë dhe ju si dëshmitarë në këtë gjykatë me arkivën e Serbisë dhe në dosjën e prokurorit në Hagë, hiqni dorë nga dëshmia më antinjerëzore të shtetit të Serbisë, që, nëpër shekuj të urrejtjes patologjike deri në shfrenim të gjenocidit ndaj kombit shqiptar dhe të Kosovës, sot po e denon pa të drejtë shtetin e Kosovës, Lirinë dhe Përvarësinë e paguar shtrenjtë më gjakun e brezave shqiptarë…!

Kur e pashë sot Jakup Krasniqin dhe paraqitja e tij në Gjykatën e Dhomave të Specializuara në Hagë, kjo ishte fund e krye aktakuzë dhe “Gjykatë” e Serbisë në Beograd(!).

Çikago, nëntor të motit 2020

Skënder Karaçica
Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists
Phone: +1 (708) 983-5394 | Email: S_Karaqica99@Hotmail.Com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *