Home

Lajme

Letra prekëse nga Rita Ora!

No Comments Argëtim Letersi

 • “Sot unë jam një vajzë tipike londineze. Unë jam një refugjate, unë në të vërtetë jam një fëmijë refugjatësh. Si fëmijë u rrita në një apartament në studio që ndava me prindërit e mi dhe motrën.
  Nga dritarja mund të shihja Varrezat e Brommpton. Ishte e frikshme. Nuk e di çfarë ishte më e frikshme, varrezat apo të qenit refugjat ..!
  Prindërit e mi u larguan nga Kosova në këto kohë të errëta në kërkim të një jete më të sigurt.
  Fakti i të qenurit një person i zhvendosur, që mban etiketën e “refugjatit”, më ka dalluar thellë gjatë jetës sime.
  Refugjatët rrallë kanë zë! Për fat të mirë, unë e kisha atë zë, në kuptimin e plotë të fjalës dhe metaforikisht, atë zë që gjithashtu më dha famë më vonë.
  Unë jam po aq e privilegjuar dhe e motivuar të përdor zërin tim në emër të refugjatëve.
  Jam i lumtur që Kosova, vendi im i origjinës, ka zgjedhur rrugën e bashkëpunimit dhe integrimit me vendet e tjera të botës.
  Kjo lejon që qytetarët e mi shqiptarë të Kosovës të jenë më të vendosur për të ecur përpara, pse jo, edhe me kokëfortësi kur është e nevojshme, për të qenë më këmbëngulës në përparimin dhe kryerjen e misionit të tyre të lartë të vetëvendosjes.
  Unë gjithmonë e kam dashur muzikën, kam qenë e vendosur për të arritur sukses, por falënderoj të gjithë ata që më mbështetën, të cilët më ndihmuan të hap rrugën në jetë ”.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *