Home

Lajme

Në Egjipt zbulohet një fabrikë e birrave e vjetër mbi 5000 vjet

No Comments Argëtim Kuriozitet

Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar atë që mund të jetë fabrika më e vjetër e birrave, që daton rreth 5000 vjet, raporton BBC.

Një ekip i përbashkët egjiptiano-amerikan, ka zbuluar birrarinë në Abydos, në një shkretëtirë.

Zbuluan një njësi prej 40 poçeve të përdorura për të ngrohur një kombinim prej drithërave dhe ujit për të bërë birrën.

Birraria me gjasë daton nga koha e Mbretit Narmer, sipas Këshillit Suprem të Antikitetit.

Besohet se është “fabrika më e vjetër e birrave në botë”.

Mbreti Narmer ka udhëhequr Egjiptin për më tepër se 5000 vjet. Ai e themeloi Dinastinë e Parë dhe konsiderohet se ka unifikuar Egjiptin.

Burimi/botasot.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *