Home

Lajme

Ira S. Kurti – Minstria e Diasporës dhe Ministri!

No Comments Lajme Opinion

Nuk përfaqësoj asnjë tjetër veç mendimit tim personal përsa do shpreh më poshtë:
Para disa ditësh u bë debat i madh mediatik mbi deklaratën e Min. të Diasporës Pandeli Majko kur i jep porosi Albin Kurtit të shohit punët e Qeverisë Kosovës, se Bashkimi Kombëtar është një histori që duhet mbyllur!! Për këtë thënie ai u quajt anti-Shqiptar dhe shumë ja rreshtuan gjithë abuzimet që ka bërë gjatë jetës tij në pushtet duke i përmëndur dhe se sa pasuri të pajustifikuar nga të ardhurat ai kishte (ka akoma). Pse pritën njerzit këtë moment për të denoncuar korrupsionin e një Ministri? Nga na tjetër ku e gjen forcën një Ministër të jap një deklaratë të tillë, kur kjo çështje jo vetëm që s’është e mbyllur përderisa trojet tona akoma kanë frymorë me pasaporta Shqiptare? Pse I trembet Majko Referendumit Popullor?
Njerzit e Diasporës ankohen për shumë çështje veç mohimit të Votës se nuk përfaqësohen në Parlament e se interesat e tyre nuk mbrohen.
Propozimi im do ishte që të paktën Ministri i Diasporës të mos ishte një nga përfaqësuesit e Partive Politike, por një Atdhetar me vizion dhe profesionalizëm që të zgjidhet nga Mërgata jonë direkt. Kandidatin mund ta propozojnë Deputetët e Kuvendit, por të votohet nga Diaspora.
Ministria e Diasporës duhet të zhvilloj programe në mbështetje të Nenit 1, 7 e 8 të Kushtetutës. Ajo duhet të krijojë e zhvilloj një Strategji konkrete për ri-Atdhesimin e shtetasëve të vet dhe sidomos të trurit të vendit!
Çfarë ka bërë deri tani kjo Ministri veç dy Samiteve me thelb propogandistik dhe asnjë gjë reale për bashkëpunim, marrje idesh apo kuadrosh?,
Reagoni me idetë e juaja! Shpëndajeni të marrim sa më shumë mendime nga të tjerët..
Ira S. Kurti

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *