Home

Lajme

Historia profesionale e Dervish Abdurramanit nga Kavaja do të botohet në librin “Pica in the world tale story”

No Comments Argëtim Histori

Pica është e aftë të bashkojë popuj të kulturave të ndryshme, veçanërisht ajo italiane është e njohur dhe vlerësohet kudo, falë punës së prodhuesve mjeshtër të picave që i kushtojnë jetën mësimit dhe përhapjes së këtij arti, ndër të cilët gjejmë edhe Dervish Abdurramani, i lindur në tetor 18, 1994 në Kavaje, Shqipëri.
Dervishi, i ardhur nga një familje marangozësh, e kaloi adoleshencën në Itali, ku studioi në institutin e kontabilitetit “Olivelli Putelli” në Darfo Boario Terme, në provincën e Brescia. Në mënyrë që të bëhej i pavarur financiarisht, në moshën 16 vjeç Dervish vendosi të kërkonte një punë për të bërë gjatë fundjavave. Ai e gjen atë në restorant-picerinë “Victoria” në Bienno, ku i është caktuar detyra e aromatizimit të picave. Me kalimin e kohës, ajo punë në një piceri, e cila supozohej të ishte vetëm një profesion i përkohshëm, bëhet fillimi i karrierës së tij të pafund në botën e picave. Në fakt, duke punuar ngushtë me prodhuesin e picave, ai është i hipnotizuar nga ky art madhështor, duke vendosur që të dëshirojë ta mësojë atë. Duke dëgjuar me kujdes këshillën e shefit të parë të kuzhinës dhe duke bërë disa prova në fund të mbrëmjes, Dervish fillon të përgatisë picat e tij të para, aq më shumë ai përgatit dhe aq më shumë bëhet i apasionuar pas këtij arti. Prandaj, ai vendos të ndjekë një kurs trainimi profesional në shkollën “Pizza Italian Academy”, ku i mësohen metodat themelore për të kryer në mënyrë korrekte secilën fazë të përgatitjes së picës.
Pasi të ketë marrë diplomën si prodhues picash dhe atë të shkollës së mesme të shkallës së dytë, Dervish i është përkushtuar plotësisht pasionit të tij, duke bërë shumë përvoja për piceritë në zonën e tij. Ai më pas u zhvendos në Venecia ku bëri të njohur idenë e tij për picën duke punuar në piceritë “Parise” dhe “Da Marco”.
Pasi ka gjetur një sukses të mirë në Itali, Dervish vendos të fillojë një aventurë të re jashtë vendit, ai zhvendoset në kryeqytetin francez, Paris, ku gjen punë si shefi i parë i kuzhinës së pica në restorantin “Il Gigolo”. Ai arrin të vendoset me jo shumë vështirësi në stilin e ri të jetës frenetike të metropolit francez, duke demonstruar përshtatshmëri të madhe, për më tepër aftësitë dhe njohuritë e tij të mëdha e bëjnë atë të fitojë respektin e kolegëve dhe punëdhënësit të tij.
Ai fitoi një reputacion të mirë në mjedisin e punës, gjë që i dha atij një detyrë në piceritë më të rëndësishme pariziene, në fillim ai punoi në picerinë “Dalmata”, gjithashtu i rishikuar nga shkrimtari dhe gastronomi i njohur Luciano Pignataro, më pas u punësua si një kuzhinier picerie nga “Ragazzi”, Ku ai ende punon.
Këtu ai takon një tjetër prodhues mjeshtër picash, Emanuele Tullio Contardi, i cili e ndihmon atë të piqet më tej. Gjatë karrierës së tij, Dervish ka eksperimentuar me shumë kombinime përbërësish, nganjëherë të pazakontë, për të kërkuar atë bashkim aromash në picë të aftë për të dehur shqisat e atyre që e hanë atë. Rezultati i këtyre hulumtimeve është pica e mbushur me krem ​​ricotta, fiordilatte, raketë, bresaola, domate qershi, burrata të mbushura me krem ​​arre dhe në fund pecorino me tartuf.
Në picerinë aktuale ai krijoi, së bashku me Emanuele, një brumë me sh

Kan være et billede af tekst, der siger "1 sur 1 A.O.C.R.I. Associazione operatori e consumatori della ristorazione italiana in collaborazione con 101 PIZZAIN THE WORLD TALENT STORY Acrito cecrikna rispettando valorizzando la Storia della Piaza Dervish Abdurramani Concetta Cuozzt Mirpuidenite"

timin e enzimave për të rritur veprimin e beta dhe alfa amilazës. Përdorni një metodë të drejtpërdrejtë me një tharm minimal prej 24 dhe një maksimum prej 48 orësh. Përdorni një përzierje të përbërë nga një miell i tipit 0 dhe një miell i tipit 1 dhe hidratoni brumin në 75%. Isshtë gatuar në një furrë druri për rreth 60-90 sekonda në një temperaturë prej 380-410 ° C.
Dervish synon të bëhet një pikë referimi për botën e picave, prandaj vazhdon të punojë shumë dhe të azhurnohet. Aktualisht ai është bërë një instruktor picash në shkollën “Pizza Italian Academy”, por rruga e tij ….. vazhdon në faqet tona!

Kan være et billede af tekst, der siger "1 sur 1 A.O.C.R.I. Associazione operatori e consumatori della ristorazione italiana in collaborazione con 101 PIZZAIN THE WORLD TALENT STORY Acrito cecrikna rispettando valorizzando la Storia della Piaza Dervish Abdurramani Concetta Cuozzt Mirpuidenite"
Kan være et billede af një ose më shumë njerëz dhe tekst, der siger "A.O.C.RL ASSOCIAZIONE OPERATORIE CONSUMATORI DELLA RISTORAZIONE ITALIANA Sigdh Qmalti eTelenlo IN COLLABORAZIONE CON PIZZAINTHE WORLD TALENT STORY PREMIA Dervish Abdurramani CONLA SUA ARTE DIFFONDE E TRAMANDA LA STORIA DELLA PIZZA NEL MONDO Concetta Cuozzo IL PRESIDENTE"
Kan være et billede af 1 person, mjekër dhe tekst, der siger "THIS KITCHEN ISFOR DANCING RIGNIIN"
Kan være et billede af 1 person, ushqime dhe E brendshme
Kan være et billede af pizza dhe tekst, der siger "PIZZAINTHEWORL PIZZAIN WORLD TALENT STORY VOL.2 101 PIZZAINTHEWORLD IN PIZZA TALENT THE WORLD STORY VOL.2"


Suksese të mëtejshme Dervish 👏👏

Burimi/Facebook/Kavaja.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *