Home

Lajme

Skënder Karaçica – Në analet e historisë

No Comments Lajme Opinion

Serbinë gjithmonë e ka penguar fryma shqiptare dhe Plisi i Bardhë!
Nëpër vitet e vështira antishqiptare të regjimit fashist të Serbisë(1918-1941),në përmasën e ,,ligjeve,,për kolonizimin e tokës shqiptare në Kosovë,regjimi doli haptas në Prizren në një takim me ,,vizitën,,e ministrave të resorëve të kryeçetnikut Nikolla Pashiq,që,folën haptas me tonet antishqiptare dhe për zbrazjen e Kosovës nga ,,turqit e mbetur,,(sic!) për popullin shqiptar,duke theksuar në pikë të ditës:
,,Derisa ekziston Plisi i Bardhë i shqiptarëve në Kosovë,agrari në dritën e ,,ligjeve,, të kolonizimit të tokës së shqiptarëve,do të vazhdojë pa kurrfarë mëshire,,(sic!).[1]


[1]Marenglen Verli,Reforma agrare kolonizuese në Kosovë,Tiranë 1992,faqe 69.
Çikago,mars 2021

Burimi/Facebook/Skënder Karaçica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *