Home

Lajme

Anila Kalleshi – Sugjerimi i ditës: Lëngu perfekt për mëngjesin është me hithër, karrotë dhe mollë

No Comments Shendetesi

Hithra është një nga bimët më të pasura me ushqyes në mbarë botën. Kjo bimë është e dobishme për trajtimin e disa sëmu.ndjeve. Studimet kanë treguar se hithra ka plot antioksidantë, mposht mikrobet, kuron ulçérën dhe luan rol të rëndësishëm kundër dhímbjeve.

Hithrat ofrojnë shumë energji dhe mposhtin dëshirën për ushqim të tepërt. Hithrat stimulojnë sistemin limfatik, fuqizojnë sistemin imunitar dhe ul tensíonín e lartë të gjakut.

Konsumimi rregullisht i hithrave shka.tërron gurët në veshka dhe ndihmon me shkarkimin e ujërave të tepërt. Hithrat konsiderohen si një nga produktet natyrale më efikase kundër alergjíve. Ajo gjithashtu ndihmon me problemet respiratore.

Hithrat japin një ndihmesë domethënësë me sëmu.ndjet gastrointestinale dhe konstipacionin. Studimet më të fundit tregojnë se konsumimi i hithrave forcon trurin dhe ndihmon në trajtimin e Alzheimerit dhe shqetesímeve të tjera nervore.

Hithrat luajnë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e shëndetit të tiroideve, shpretkës dhe pankreasit. Ato mbrojnë shëndetin e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve nëse përdoren si shpëlarës goje.

Shtrydhja e bimëve si hithra është një nga mënyrat më të shpejta për të furnizuar trupin me ushqyes. Hithrat janë dhe një qetësues shumë i mirë natyral që ju çlirojnë nga simptomat menstruale dhe ndihmojnë me fryrjen dhe dhímbjet e barkut si pasojë e menstruacioneve.

Lëngu që po ju sugjerojmë është i mbushur me vitamina e minerale, që vijnë jo vetëm nga hithra, por edhe nga karrotat dhe mollët. Ky lëng është natyral dhe i dobishëm, sidomos nëse pihet në mëngjes.

Për këtë recetë do t’ju nevojiten: 6 degë të plota të hithrës, 4 karrota, 2 mollë

Udhëzimet: Merrni një shtrydhëse frutash dhe hidhni hithrat të parat. Më pas shtrydhni karrotat dhe mollët. Përzijeni lëngun që të jetë i njëtrajtshëm dhe shërbejeni. Sasia e përftuar e lëngut është e mjaftueshme për 2 persona.

Burimi/preferenca-al.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *