Home

Lajme

Bari Dervishllari – Garë.

No Comments Argëtim Letersi

Nuk hyj në garë për fitore,
por vëndin e parë s’e refuzoj.
dhe unë dua nota shëmbullore,
susksesin e shokëve e pranoj.

Në garë hyj ku ndjehem mirë,
s’më pëlqejnë garat pa dinjitet.
s’futem në garë me surrat nxirë,
dhe pse garën e fitoj shumë leht.

S’ futem në garë me sharlatanë,
se po u futa garën e humbas.
S’futem në garë me llafazanë,
janë të lirë të fluturojnë me pras.

S’futem në garë me imoralë,
kush do del i pari ose i fundit.
kurrë s’dua të jem një ngjalë,
që noton në pellgjet e llumbit.

Garën hajduti me mua fituarë,
që ditèn e parë që bëra ua-ua.
U rrita i thashë ku të kam parë?
Do garoj me djersë me një pasha.

Dua të garoj me shumicèn ,
Aty përherë do dal i fituarë.
Kurrë s’ do kem bosh ponicèn.*
dhe nga universi i bekuarë.

Kurrë s’do garoj me veset e liga,
me ato s’kam qënë në klasë.
kush do le të fitojë me intriga,
me shumicën jam si në parajs. *Ponic ose çerep.

B.XH.D.Dushar Korçè.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *