Home

Lajme

Befason Enver Hoxhaj: “Albin dhe Vjosa më shumë kané ínteres pér karrige se sá për qytetarét!”

No Comments Lajme Opinion

Gjatë ditës së djeshme gjatë votimit të qeverisë Kurti-2, U.D. Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës Enver Hoxhaj krí tíkoi kryetarin e Vetvendosjes Albin Kurtin.

Kryetari Hoxhaj tha se PDK nuk do ta votojë formimin e Qeverisë së re. Me këtë rast, ai theksoi se e ka njohur Kurtin si person me vetëdije politike e jo si njeri, por që sot e pa të ku ndërtën tek ai.

Më tej, ai komentoi edhe koalicionin e Lëvizjes Vetëvendosje me Vjosa Osmanin, me ç’rast theksoi se ky koalicion është më shumë për karrige.

“ koa licioni me zonjën Osmani është më shumë koalicion për ka rrike, dhe kjo ka qenë një fjalë që ju më shumë e keni përdorur në të kaluarën për shumë koal icione që janë bërë në Kosovë.

Ne do të bëjmë një opozitë, do të jemi zëri i qytetarëve. Por shkaku i fundit që dua ta ngris është se pse kjo urgjencë e një seance të tillë pas ko nstitu imit të Kuvendit dhe pse sot nuk keni vendosur ta zgjidhni fillimisht presidentin”, ka theksuar ai.

Hoxhaj ka deklaruar se nga Kurti sot nuk dëgjoi asgjë për mos vazhdimin e dialogut derisa Sérbía të kérkoj fa lje, nuk dëgjoi asgjë për Asocíácíonín e dialogut të Washingtonit. Sipas Hoxhaj, Kurti edhe mëherët ka qenë kryeministër, por që Qeveria e tij ka qenë e pa përgjegjshme.

“Ne jemi në një seancë në mars të vitit 2021, por duhet ta shtrojmë pyetjen se edhe në shkurt të vitit 2020 e kemi pasur kryeministrin Kurti po ashtu kandidat për kryeministër dhe është votuar si kryeministër.

Dhe ajo çfarë ka ndodhur gjatë kësaj kohe është se i kemi pasur dy modele të qeverisjeve, atë Kurti dhe Hoti, që kanë qenë qeveri të pa përgjegjshme, të pa áftá për të adresuar sfidat e brendshme dhe ato të jashtme”, ka theksuar ai.

Burimi/todaynews33.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *