Home

Lajme

Mala Jazhincë Tetova – A THUA VALL ADO UNIFIKOHEN POPLITIKAT

No Comments Lajme Opinion

Ska ze, ska regime,kundra speciaels te njeanshme,perse eshte kjo heshtje!..
-Kurse në kuvedin e Kosovës,si dje si sot Akuzohen me njeri tjetrin, dhe asnjë vendim nuk u mor për zgjedhje e problemit te mbrendëshm politikë.Dhe çfare hapa do të miren për inbargo për serbinçetnuke.Nuk e di se si të janis dhe nga të ja nis.Kurr në politikat e mbrendëshme të kosovës dhe më pare dhe tani të njetit tone pa asnjë ndryshim kushtetus,me shum rezuluta e gjithçka në vend vetëm lavdata kolektive partake,e ngushtica të mëdha për populline Kosovës, për Çlirimtarët e Luftës, nga politika e mbrendëshme,
-Sot gjatë gjithë ditës e kamë përcjell seancën e kuvendit të kukllave të kosovës te cilët shumçka kanë përfituar në emër të taksapaguesve të popullit,dhe nga Çlirimtarët për luftën Çlirimtare të Kosovës,e deri me sot asgje nuk u vendos për pos akuzuzave me njeri tjetrin duke thën njëra-tjetrës,jo ne kemi bër shum për kosoven,ju asgje apo akuza të ndryshme.në faktë asë njëra asë tjetra asgjë nuk ka bër pë popullin e kosoves dhe për Kosovën,
Gjatë përcjelljes së situates në vend,
dhe jashtë vendiit mësuam se dhe në parlamentin eoropjan u diskutua për çështen e marveshjes ,,Ku dhe ben vertje te dy anshme,ne vend qe bashkimi europjan,me teper te ja ngreh veshet.sistemit politik serb,e jo ne t eta fuse dhe kosoven ,,sepse kosova deri me tani asnjerin shtet fqisor nuk e ka demtuar,dhe asnjeherit nuk ka ber prapagande te paverteta,perveq te vetretes,,u diskutua për raportet Kosovën dhe Serbinë, në Komitetin e Jashtëm Europarlamentar, përfaqësuesja e ekzekutivit europian e injoroi këtë çështje u përmend me shqetësim, veçanërisht prej eurodeputetëve kroatë, të cilët preken po ashtu nga ligji problematik i Serbisë, që i lejon vetë Beogradit të gjykojë këdo në territorin e ish-Jugosllavisë.dhe shum mire u tha se Serbia nuk ka juridiksion në Kosovë”
-Në këte rastë Duhet kërkuar llogari qytetarët e kosovës nga politikat e mbrendëshme se çfarë bën këto politika bukur të koruptuara për shtetin e kosovës dhe ndërtimin e saj,dhe ruatjen e sovranitetit teritional të kosovës.
Pra e gjithë kjo gjendje e krijuar deri më tani lirishtë themi se mos përgjegjësia e politikbërsëve të popullit shqipëtarë të Kosovës,u sollën shum problem në vend.
Kështu që ndëgjova dhe kreun e delegacionit të PE për Kosovën,Ky qekosllovak nuk ke kredibilitet qe me te vij ne kosve per ndermetesim,sepse ky njri si duket jeton ne mesjet,Kur nje ndermetesus qe ka nxen vend ne eu,dhe nuk eshte I gatshem ta bind shetin e vet per njohje,atehere ky nuk ka neovje te provoj te ndermetesoj,Dhe ky njeri per kosoven nuk i ndihmon aspak stabilitetit të rajonit dhe marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë”.
Keshtu qe sa I perket Serbis, që beri gjenocid mbi nje popull e pafajshem,ku e ka te njohur e gjithe bota,kjo duhet te sjellet me ma shum mature,poqese dhe bashkimi europjna do te bej veretejet saja serioze ndaj saj,,të përballet me të kaluarën e vet, “pasi në të kundërt nuk do të mund të shkojë larg në procesin e integrimit europian”.
-Vendi dhe poltikbërja e e Qeveris së kosovës duhet të jenë më seroze në vendimarjet e saja dhe të rishikohen gabimet te cilat janë bër deri me tani,ti lën interest partiake kur eshte në pytrje shtetnderimi dhe ruetja e sovaniteti I këti shteti dhe populli I saj,
Dhe sin ë fund te heqin dilemat negative për Çlirimtaret e Luftës dhe ti mbrojnë ata me anë të ligjitët të mirfilltë….e jot ë luhet me Çlirimtarët deri më tani,
Në qoftëse kuvendi I kosoves do të luaj ,më mire do të ishte që Z.Glauk Konufca ti edukoj Nxënsit e tij”Deputetët” paksa më mirë disa të ciët thirren në emërin e votuësve dhe në emërin e gjakut të derdhun për Çlirim dhe liri…..
-Dhashtë zoti që këto klasa politike më të mos bëjnë politik Laike,por të bëjnë poplitik serioze të mbarë për ruetjen e sovranitetit te shtetit Çlirimtarve dhe popullin saj,,,,,si ata Qendrore dhe ato politikat lokale……Dhe menjoherit ti pervelen punes dhe ti mbeshtetin anonimishte dhe suveniret e luftes,ne ket rates presidentin e shtetit,Z,Hashim Thaqin,Jakup,Krasniqin,Kadiri Veselin,Hysni Gucati’Nasim Hardinaj,Rexhep Selimin.Dhe Sali Muasafen’, qe keta burra sa me shpejte te na kethehen ne Dadranin tone qe me mire e dine populli i tyre dhe e dine dhe ti denoj me perqfimin me te dhemshmem njerzor dhe te festojme 24 ore panderper,,,

PM.13.38- 03/03/2021 “Mala Jazhincë Tetova”-Ferizaj

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *