Home

Lajme

Skënder Karaçica – Mikrofoni politik(shqiptar)

No Comments Lajme Opinion

Kur doli kryeministri Edi Rama…
Kryeministri shqiptar,Edi Rama,kur doli para gazetarëve shqiptarë në Tiranë,para tij ishin vënë shumë mikrofona të Radio-Televizioneve,që dëgjonin dhe merrnin deklaratën e tij (zyratre)lidhur me zgjedhjet e 25 shkurtit 2021.
Derisa fliste kryeministri Edi Rama,i kam numëruar mikrofonat e Radio-Televizioneve Shqiptare,kur e kur e bënin numrin 13 mikrofona të gazetarëve…!
Në trajtën e demokracisë të fjalës së lirë,në vendin tonë,nuk mund të protestojmë,por duhet të mbushur me frymën e lirë të vlerave sublime të kohës se,kemi aq shumë shtëpi informative(Televizione dhe gazeta),që për numrin e banorëve shqiptarë ia kalojmë vendeve më të zhvilluara në familjen e BE-së.
Ata që e njohin fushën e informimit publik në botë,kur e kur i shohin 13 mikrofona dhe dhjetëra gazetarë përballë kyreminsitrit shqiptarë Edi Rama,duhet të mendosh paksa,a jemi në Shqipëri apo në ndonjë vend me njëqind milionë banorë…?
Kjo është mirë për shëndetin e demokracisë,por roli në trajtat e ndërtimit të këtyre vlerave,lajmet dhe koha e lajmeve shqiptare duhet të jenë në funksion të ndërtimit të vlerave për shoqërinë shqiptare për të lënë hijen e rëndë të së kaluerës dhe,me tipare të reja të marrë udhën në krah të popujve të lirë evropianë…!
Mikrofonat e Radio-Televizioneve në Shqipëri,vertetë të frymojnë shqip,të lirë dhe të pavarur nga politika…!
Çikago,mars 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *