Home

Lajme

Të gjithë moshat, veçanërisht ato 50-vjeçë e sipër : Konsumimi i një kastraveci në ditë do t’iu mbaj larg nga një problemi

No Comments Argëtim Kuriozitet

Konsumimi i kastravecit ju sjell shumë përfitime shën. detësore që ndoshta nuk i kini dëgjuar më parë.

Mësoni disa nga përfitimet që merrni nëse konsumoni një të tillë në ditë.

Hidratim shtesë

Është i njohur për sasinë e lartë të përqindjes së ujit në të. Uji pastron trupin dhe largon tok. sinat. Ju merrni 40% të konsumit të përgjithshëm të ujit nga ushqimet. Ai është i përbërë në masën 95 % nga ujë. Pra nëse ju hani një kastravec në ditë, kini ngrënë dhe kini pirë në të njëjtën kohë.

Ka pak kalori

Kastravecët janë të pakët në kalori dhe përmbajnë afro 15-17 kalori. Veç kësaj ai është i pasur në vlera ushqyese si fibra, proteina, vitaminë C, K, mangan, hekur, zink deh magnez. Pjesa më e madhe e lëndëve ushqyese, fibrat gjenden në pjesën e jashtme të lëkurës.

Hum. bni në peshë

Për shk. ak të kalo. rive të pakta dhe fibrave të shumta, kast. raveci është një favorit për tu bërë pjesë e dietës suaj dhe ju ndihmon të hu. mbisni peshë.

Ndihmon në shën. detin e muk. ozës së gojës

Nëse mbani një fetë kastraveci në gojë, për pak sekonda ju kini vr. arë shumë bak. tere dhe elem inoni kështu aromën e pakëndshme të gojës.

Sheqer i ulët në gj ak

Kastraveci përmban disa anti-oks. idantë që reduktojnë str esin oksi. dativ duke ndihmuar në uljen e nivelit të kole. sterolit të k eq deh sheq. erit në gj .ak.

Ul nivelin e str esit

Është i njohur si përdorues për uljen e nivelit të ank thit

Ndihmon në shën. detin e flokëve, tho. njve dhe lëkurës

Kastravecat përmbajnë vitamina A, B, C, K, mangan, bakër, dhe kalium që janë të rëndësishme në krijimin e një sistemi imu. nitar të shën. detshëm.

Dhe kur trupi dhe sistemet imun. itare janë të shën. detshme, shpesh kjo re. flektohet në flokët, thonjtë dhe lëkurën tuaj. Përveç kësaj, trangujt janë të pasura me si. licë, e cila është e nevojshme për zhvillimin e in. deve të forta lidhëse të shënd. etit.

Përmbajtja sul. furike është gjithashtu çelësi për të ndihmuar rritjen e flo. këve të shpejtë dhe të fortë.

Sipas një artikulli të botuar nga Kolegji Huntington i Shkencave të Shëndetit, squfuri ka aftësinë për të formuar lidhje të forta që kontribuojnë në flokët e shën. detshëm. Methy. lsulfonyl. methane (MSM) e cila përmban squfur është gjithashtu e nevojshme për for. mimin e ker. atinës për thonjtë dhe flokët.

Përm. irëson tret. jen

Siç u përmend në fillim të këtij artikulli, kastravecat përmbajnë ni. vele të larta të ujit dhe fib. rave. Së bashku, këto dy lëndë ushqyese thelbësore ndihmojnë në lëvizjen e ushqimit në trupin tuaj, duke promovuar bak teret e mira në zorrë që të rregullojnë lëvizjen e zorrëve dhe duke paran. daluar ka. psllëkun.

Kujdeset për shën. detin e zemrës suaj

Është e njohur gjerësisht se nivelet e kaliumit ndihmojnë mus. kujt, ner. vat dhe ves. hkat për të filtruar gja .kun dhe si rezultat ndihmon që zemra të lëvizë gja .kun e pastër dhe të shën. detshëm në mënyrë më efik. ase.

Në të kundërt, hulumtimi ka gjetur se kaliumi shumë i vogël mund të kontribuojë në sëm .undjet kar diova skulare,.

Burimi/telegraf.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *