Home

Lajme

Hoxhaj: Osmani është figurë përçarëse, funksionon nën diktatin e Kurtit

No Comments Aktualitet Lajme

Kryetari i PDK-së, Enver Hoxhaj ka thënë se partia që ai po udhëheqë me të e mbështetë konstituimin e institucioneve shtetërore.Ai ka thënë se krijimi i këtyre institucioneve nuk duhet ta rrezikojë demokracinë në Kosovë dhe të kërcënojë ndarjen e pushteteve.Sipas tij nuk duhet të instalohet kontrollimi i pushteteve nga një parti. Hoxhaj ka thënë se kandidatja për presidente, Vjosa Osmani është figurë përçarëse.

“Ne i kemi disa arsye pse nuk e mbështesim Osmanin si presidente. Ajo ka qenë figurë përçarëse dhe aspak unifikuese. Ajo figurën e saj e ka ngritur në frymën përçarëse. Ajo është kandidate partiake. VV-ja si para zgjedhjeve edhe pas zgjedhje nuk ka kërkuar konsensus me partitë. Në histori të këtij institucioni, është e para që ka përdorur zyrën për të krijuar parti politike”, ka thënë ai.

Ai ka thënë se Osmani është nën diktatin e Kurtit dhe do t’iu shërbejë interesave të tij.Hoxhaj ka thënë se ajo nuk ka kulturë nacionaliste.

Burimi/java.lajmet.live/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *