Home

Lajme

Skënder Karaçica –

No Comments Lajme Opinion

Përtej lajmit
QEVERIA E ZAEVIT PËR SERBINË E HOQI TAKSËN RRUGORE!
Qeveria e Zoran Zaevit në Shkup,në shenjë të respektit vëllazërorë me Serbinë dhe,në emër të ndihmës për vakskinat të dërguara nga Beogradi,ia hoqi taksën rrugore për qytetarët serbë!
Këtë lajm e bëri të ditur,kryeministri Zoran Zaev në një intervistë në TV-Kanali 5 të Beogradit,i cili ndër të tjera theksoi se Maqedonia e Veriut popullin serb dhe Serbinë e ka mikun më të afërt e të respektuar për popullin e tij maqedonas.
Në praktikën e deritashme të BE-së nuk ka ndodhur,që,një shtet si Maqedonia e Veriut të marrë ,,vendime qeveritare,,sa i përket taksës rrugore për Serbinë të jenë falas,ndërsa për vendet fqinjë të jetë në fuqi taksa rrugore(!).
Kujt i shërben kjo?do të pyesnim në kabinetin qeveritar në Shkup,kur dihet se Kosova dhe Shqipëria në këtë vend ka etnitetin e vet kombëtarë të shqiptarëve dhe në relacionet e këtyre vendeve me Maqedoninë e Veriut,duhet të kalojnë përmes pagesës së taksës rrugore,ndërsa për Serbinë qeveria e Zoran Zaevit i ka bërë falas me ligjin e veçantë!
Ku është dhe çfarë po bënë koalicioni i BDI-së në kabinetin qeveritar në Shkup…?
Çikago,prill 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *