Home

Lajme

Baton Haxhiu me Deklaratë të Ashpēr për Albin Kurtin! – Ja çfar zbulon ai….

No Comments Aktualitet Lajme

Një ditë më parë Kryeministri i Kosovës Albin Kurti theksoi se mësuesit e Kosovës nuk do ta pranojnë và ksì nèn kíneze.

E pikërisht kjo deklaratë e tij u përcoll me interes të madh nga mediat e Shqipërisë e cila ishte e gatshme ti dhurojë và ksí na gjithë mësuesve të Kosovës.

Analisti, Baton Haxhiu në Euronews Albania krì tìkoì zëshëm shefin e qeverisë Albin Kurtin duke theksuar se ai po bën “rolin e patriotit në kurriz të shëndetit të qytetarëve”.

“Ky vazhdon të jetë populist i papërmirësueshëm edhe me shëndetin. Ky person realisht nuk e kupton se çfarë është và ksìna dhe çfarë është shë ndeti i njerëzve dhe bën politikën e pa triotit të madh duke thënë se và ksìnàt kineze dhe ruse janë ato të cilat, nuk do të pranohen për shkak se nuk e kanë njohur shtetin e Kosovës. Dy gjëra duhet t’i kemi qartë: ky (Kurti) është lexues i veprave ruse, për arsye se në secilin bu rg asgjë nuk të japin, përveç Tolstoi dhe Dostojevskit etj”, theksoi ai.

Baton Ahxhiu u shpreh se ky vendim i Kurti nuk ka arsye logjike pasi ma llrat e Kinës gjenden çdo kund.

“E dyta nuk ka dyqan në Kosovë që nuk ka mallra kineze, po të ishte ky burrë edhe kryeministër i mirë, në do ganë do të ndalonte të gjitha ma llrat kineze dhe do thoshte “ky shtet nuk na kanë njohur, dhe nuk mund të sillni mallra”. Nëse mallrat mund të hyjë, ku dekorojnë të gjitha shtëpitë tona, ai ndalon và ksìn at. Çfarë t’i them këtij njeri, për çdo ditë e kam një zhg ënjim”, theksoi tutje ai.

Kur u pyet nëse refuzimi i va ksi nes kineze mund të cilësohet si refuzim ndaj kryeministrit të Shqipërisë, për këtë Haxhiu jep këtë shpjegim:

“Ai e bën jo për shkak të va ksi nave kineze, se nuk ka ndjeshmëri se ka dashur t’i vr à sè deputetë ne ga’z lot sje llës dhe ka përdorur à r mè brenda parlamentit. Tashmë e gjen argumentin që t’i kundërvihet Ramës në një moment elektoral dhe i thotë nuk i dua và ksì nat kineze. E ka bërë për një arsye, për shkak se Rama e ka bërë publike thirrjen e tij. Nuk shoh arsye tjetër”, tha ai.

Gjithashtu, Andi Bushati thotë se kryeministri Kurti duhet t’i pranonte và ksì nat dhe rreshtimi i fakteve se Kina nuk e njeh pavarësinë e Kosovë, nuk qëndron para jetës së qytetarëve.

“Unë them se duhet t’i pranonte. Nuk e di, nëse i ka refuzuar për arsyen që thoshte, është gabim”, shtoi ai.

Burimi/https://todaynews33.com/baton-haxhiu-me-deklarate-te-ashper-per-albin-kurtin-ja-cfar-zbulon-ai/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *