Home

Lajme

Albin Kurti – Gjirokastra është thesar botëror.

No Comments Aktualitet Lajme

Gjirokastra është thesar botëror. Dhe nuk njoh udhërrëfyes më të mirë për atë qytet, se Kreshnik Merxhani, kandidati i pavarur me numrin 13.
Kreshnik Merxhani përveçse është aktivist i Lëvizjes VETËVENDOSJE! është një prej specialistëve më të mirë shqiptarë në fushën e trashëgimisë kulturore, si arkitekt restaurues. Ai ka kontribuar shumë, me ekspertizën e vet, jo vetëm për restaurimet e perlave gjirokastrite, por edhe për mbrojtjen e Gjirokastrës e Beratit nga UNESCO.
Kapaciteti profesional i Kreshnikut dhe lidhjet e tij të mira me institucionet ndërkombëtare si UNESCO, EuropaNostra etj. do të na duhen shumë edhe në Kosovë, për të ruajtur e promovuar trashëgiminë tonë botërore.
Kur kam shëtitur në Gjirokastër me Kreshnikun, kam kuptuar se sa shumë e respektojnë qytetarët. Ai vërtet e njeh Gjirokastrën në çdo gur e çdo rrasë. Përmes shpjegimeve të tij arrita të kuptoj më thellësisht botën kadareane.
Herën tjetër me Kreshnikun do të vizitoj edhe Përmetin e Frashërin, Këlcyrën, Tepelenën, Libohovën e Memaliajn.
Arkitekti Kreshnik Merxhani është kandidati që unë mbështes në zgjedhjet e 25 prillit. Ai kandidon në Qarkun e Gjirokastrës, numri i tij është 13.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *